Tente håpet

BISLETT (Dagbladet): Vålerenga- Viking 4-2. Pascal Simpson jobbet og sleit, og sørget for nytt håp om fortsatt liv i Tippeligaen for Vålerenga. Nå lover investor Øystein Stray Spetalen midler til nyinnkjøp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har 55 millioner på bok og bruker det som trengs for å holde Vålerenga i toppen av norsk fotball, sier Spetalen til Dagbladet.

Sju av spillerne er kontraktløse etter sesongslutt. Ikke alle blir med på lasset neste år - enten fordi de vil benytte seg av Bosman-dommens muligheter eller fordi de ikke får noe nytt tilbud.

Kjell Roar Kaasa, Espen Haug, Dag Riisnæs, Thomas Berntsen, Tore Krogstad, Fredrik Kjølner og Juro Kuvicek har alle kontrakter som utløper.

Espen Haug har allerede skrevet under for Lyn og er uaktuell.

Vasser i penger

- Kontraktforhandlingene starter til uka. Vi vil beholde dem som har mest spilletid i år. Når det gjelder Kaasa, skal vi se det litt an utover høsten, sier trener Knut Arild Løberg.

- Det sier seg sjøl at vi ikke vil sitte med henda i fanget hvis Vålerenga rykker ned. Salget av John Carew og Drillo samt E-cupsuksessen ga masse penger i kassa, sier Spetalen, og legger til:

- Målet er å etablere oss blant Norges fem beste lag. Og det betyr at vi kanskje handler mer foran neste sesong - hvis det er det styret vil.

Ifølge leder John H. Nordbrekken skal det ikke kjøpes mer i år. A-stallen for neste sesong slankes med seks- sju mann - til mellom 20 og 22 spillere.

Trenger

hurtighet

Og trener Knut Arild Løberg vil bli hørt når det gjelder eventuelle forsterkninger.

- I utgangspunktet ser jeg etter hurtighet. Kreativitet framover på banen blir et stikkord, sier Løberg.

Mot Viking fikk han i praksis se hva hurtighet er verdt. Mamadou Diallo presterte omtrent ingenting - bortsett fra noen rykk. Først dro han seg forbi to forsvarere og headet inn 1- 0. Deretter løp han fra alle og serverte ballen til Pascal Simpson. Hvordan den avslutningen endte, skjønner du ved å se på bildet av en sittende Simpson.

- Dette var en lagseier, men Diallo demonstrerte viktigheten av fart. Han har på en glimrende måte tettet hullet etter John Carew. Holder vi oss stabile på dette nivået resten av sesongen, er det ingen fare med plassen i Tippeligaen, sier Knut Arild Løberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer