Tente på alle pluggene

BERLIN (Dagbladet): Kjetil Rekdal tente på alle pluggene da lagkamerat Eyjølfur «Jolly» Sverrisson felte ham med en skikkelig beinkrok. Kjetil kom på beina i rekordfart og dyttet til treningskameraten. I går var råtassene det store sportsoppslaget i Bild.

«De gikk løs på hverandre» skrev Berlinerutgaven av Bild mandag.

- Slutt med dette her, dere to. Den ene bruker kjeft og den andre bruker ulovlige midler. Ikke rart at dere ikke lykkes bedre, brølte trener Jürgen Röber.

Hertha-spissen Michael Preetz gikk imellom kamphanene, slik at knokkelduellen ikke skulle ende i målrettet muskelbruk.

  • Islendingen Sverrisson, som felte Kjetil på treningen mandag, er mannen som råtaklet Rekdal til det siste beinbruddet i fjor. Var det grunnen til at Kjetil eksploderte etter beinkroken?

Tull

- Bare tull. Vi kranglet om en ball. Jeg ble hissig et øyeblikk, ikke noe mer med det, sier Kjetil.

- Du skal ha skjelt ham ut med kraftuttrykk som ikke kan settes på trykk?

- Jeg kan ikke huske at jeg sa noe, sier Kjetil Rekdal.

Han mener opptrinnet bare var et resultat av høy tenning på treningen. Og sånn må det nødvendigvis være når ambisjonene er i orden.

- Bare et munnhuggeri. Slikt forekommer på en vanlig treningsdag, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

  • Etter sammenstøtet tok Kjetil og Jolly, som er jevngamle (31) og kom til profflivet i Berlin med samme fly, hverandre i hendene på at de var vel forlikte.

For så vidt var det et eksempel til etterfølgelse i en klubb der formannen i representantskapet, Robert Schwan (78) har gått i dekning på hemmelig sted, engasjert to livvakter, sover med pistolen under hodeputa og utlovet en belønning på over 200000 kroner til den som avslører hvem som står bak drapstruslene mot seg.

Nerver

For de nådeløse sportsjournalistene i Berlin er episoden mellom Kjetil og Jolly et uttrykk for at nervene nå ligger utenpå hos Hertha-forsvarerne. Etter 1- 4 nederlaget mot Werder Bremen sist fredag, fikk både Kjetil, Jolly og andre forsvarsspillere bunnkarakterer og en klar beskjed: Deret fortjener ikke lønna!

Storm

- Dette er storm i et vannglass, sier Kjetil Rekdal.

Det er turbulente tider i Hertha, men lyspunktene er også der. I går fikk Kjetil beskjed via Dagbladet på sofaen hjemme om at han er tatt ut til landslagstroppen mot Tyrkia i neste uke.

- Det var en hyggelig nyhet. Jeg akter å gjøre alt for å bite meg fast på EM-laget, understreker Kjetil.