Sommer-OL: Norge slo Brasil

Tente til etter marerittstart

De norske håndballgutta innrømmer at de var preget av nerver i OL-starten mot Brasil. Kaptein Bjarte Myrhol brølte til lagkompisene, og Norge snudde kampen etter en sterk 2. omgang.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020
Norge Norge
27 - 24
Brasil Brasil
Spillere

TOKYO (Dagbladet): Norge lå under 2-6 etter femten minutter, og Sander Sagosen hadde da bommet på fem skuddforsøk.

Så løsnet den berømte ketchupflaska. Til pause sto det 12-13, og Sagosen begynte virkelig å finne veien til nettmaskene.

I den andre omgangen viste Norge hva som er forskjellen på de to lagene. Brasil kriget tappert, men ble kvernet i senk.

Norge fikk den viktige seieren, og vant til slutt 27-24.

- Det er litt nerver. OL-kamp og spille klokka 9 på morgenen er en ny situasjon. Det er mye man kan legge skyld på, men jeg velger å se på oss selv. Vi var ikke til stede i starten, men slipper oss løs utover i kampen, og viser at vi er et bedre håndball-lag, oppsummerer Sander Sagosen til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Slakter egen start

Det var tydelig at både de norske og brasilianske spillerne var smånervøse da OL offisielt startet.

Sander Sagosen var skuddvillig, men sleit med uttellingen. Han åpnet kampen med fem skuddbom, og brølte i frustrasjon da han bommet på et straffekast.

- Det kan nok være at tenningsnivået er ekstremt høyt og at det spiller Sagosen et puss, mente Discovery-ekspert Ole Gustad Gjekstad.

Norges stjerne fikk kampens første mål etter drøye 17 minutter. Da han scoret sitt andre mål minuttet etterpå kostet han på seg et lettet sukk i form av et høyt jubelbrøl.

- Jeg har ikke noe begrunnelse på det. Det er ikke et nivå jeg vil være bekjent av. Men det viser styrke av meg og laget og komme tilbake, det er ikke pent, men to poeng på konto er det viktigste, forklarte Sagosen til Dagbladet etter kampslutt.

STUNT: Disse gutta er kjent for å ta stuntene sine på alvor. Vis mer

Myrhol tente til

Til tross for den tunge starten viste Norge tydelig at de er det beste laget mot slutten av den andre omgangen. Til pause lå de riktignok fortsatt under 12-13, men som kaptein Bjarte Myrhol ropte til lagkameratene så hele hallen hørte det:

- Vi er inne i kampen igjen!

- Hvorfor brølte du ut det?

- Jeg hadde lyst til at vi skulle få et kroppsspråk som viste at det er vi som styrer denne kampen selv om vi lå bak. Jeg synes vi startet nervøst, forklarer Myrhol om hva som skjedde.

- Var du misfornøyd med tenningsnivået dere hadde?

- Nei, det hadde ikke noe med det å gjøre. Vi skulle opp i tempo og få fart i beina, utdyper han.

Roser keeperen

Og i den andre omgangen viste Norge klasse og sikret seieren, til tross for at Brasil kjempet hardt.

Sagosen ble Norges toppscorer med åtte mål. Bak fulgte Harald Reinkind og Bjarte Myrhol - begge med fire.

- En rotete kamp i angrep, men stabilt defensivt. Torbjørn Bergerud står veldig bra bakover, oppsummerer landslagstrener Christian Berge til Dagbladet.

- Var du nervøs for dette på noe punkt?

- Nei, jeg så hvordan laget agerte. Det var bare å få ned skuldrene. Vi er nervøse. Det er første gang vi spiller OL, og spiller så tidlig. Så rister vi det av oss, svarer landslagssjefen.

Slik oppsummerer Brasils strekspiller, Rogerio Moraes hvordan kampen snudde.

- Det var en tøff kamp. Vi gjorde en god jobb fra start, og hadde kampen i våre hender, men vi ble slitne i den 2. omgangen. Norge spilte mye bedre også, sier Moraes til Dagbladet.

Ps. Norge er i gruppe med Spania, Frankrike, Brasil, Argentina og Tyskland. Fire lag går videre fra gruppa til kvartfinalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer