Tente Trine

Det norske laget nærmest feide banen med sine danske motstandere. Mye av æren skal en tent «Mor sjøl» Trine Haltvik ha.


TRO TIL: En tent Trine Haltvik leverte sin beste kamp hittil i mesterskapet. Her gratulert av Susann Goksør Bjerkrheim.

Mye tyder på at trener Marit Breivik visste hva hun gjorde. Tirringen av Trine Haltvik var perfekt timet og ga Norge prestisjeseier etter 28-19-utklassingen av Danmark torsdag.

Nå venter Ungarn i semifinalen - et lag Norge i lange perioder hadde overbevisende kontroll på i to testkamper før EM.

- Det blir ikke så lett å møte Ungarn som det kan virke, men det gjør godt med to seire mot dem like før EM-turneringen, sa Mette Davidsen.

Mot Spania «straffet« Breivik Haltvik med benken for slapt forsvarsarbeide underveis.

Hun måtte vente over 25 minutter før hun kom inn i EMs første oppgjør med liv på tribunene. Giret som en okse feide hun inn to kjappe mål og bidro mye til at Norge gikk fra 8-8 til 12-8 ved pause. Det rykket var seiersgivende.

- Herlig med sånn spilleglede ute på banen. Vi slappet godt av, og spillerne på banen hadde gjennomført god kontakt seg imellom. Vi nølte litt i begynnelsen av kampen, men det løste seg raskt, sa landslagstrener Marit Breivik etter kampen.

Fortsatte

I andreomgangen fortsatte Trine Haltvik som en av de toneangivende da Danmark helt ble hektet av.

Haltvik var viktig, men Heidi Tjugum aller best. Hun var tilbake i det norske målet etter håndskaden hun pådro seg og slo med kanonspill til mot danske kolleger.

Hun vant målvaktduellen i utklassingsstil og beviste igjen at Norges keeperstyrke kan komme til å avgjøre alt.

Mia Hundvin fikk sitt internasjonale gjennombrudd på venstrekanten mens lagvenninnne Mette Davidsen bidro sterkt som midtback hvor hun var bedre som avslutter enn spilleopplegger.

Avgjorde

To semifinaleklare lag benyttet sjansen til eksperimentering, og det var flusst med tekniske feil og misbrukte skuddmuligheter, særlig i begynnelsen av kampen. Danmark avslørte seg mest, men trass i storseieren har ikke Breivik grunn til å sove altfor godt. Denne danske utgaven er langt, langt unna det Norge sto overfor i VM-sluttspillet for et år siden. Triumfen gjorde også at Norge kvittet seg med et danskekompleks:

For første gang under Breiviks ledelse, hun overtok vinteren 1994, ble Danmark slått i en mesterskapskamp. Denne tapslisten var i ferd med å bli et vesentlig problem for de norske jentene:

EM 1994, VM 1995, OL 1996, EM 1996 og VM 1997

Ikke siden Sven-Tore Jakobsens tid under VM på hjemmebane i 1993 endte tilsvarende oppgjør i norsk favør.

(NTB)