ERTEKROK: Ashley Cole kopierte Chelsea-fansens mobbesang til Manchester City, etter den overraskende exiten fra Champions League. Foto:  EPA/KERIM OKTEN
ERTEKROK: Ashley Cole kopierte Chelsea-fansens mobbesang til Manchester City, etter den overraskende exiten fra Champions League. Foto: EPA/KERIM OKTENVis mer

Terget City-spillerne med fiaskoen i Champions League

Her er Ashley Cole-ordene som skal ha startet bråket i spillertunnelen.

(Dagbladet): Ashley Cole ble i går pekt ut som hovedmannen i bråket som oppsto i spillertunnelen, etter at Chelsea ble det første laget til å slå Manchester City i serien denne sesongen.

I dag bringer Daily Mirror og Daily Mail flere detaljer rundt hva som egentlig skjedde:

City-manager Roberto Mancini og andre fra hans stab skal ha stått utenfor dommergarderoben til Mark Clattenburg, som var involvert i flere kontroverser, da Chelsea-spillerne kom gående forbi.

Ashley Cole lot angivelig ikke sjansen gå fra seg til å gni salt i City-såret, og ropte «fucking have some of that» og «Thursday Night, Channel 5».

- De var veldig livlige
Det siste handler om Citys Champions League-flopp, der Bayern München og Napoli ble for sterke i gruppespillet. Nå går de lyseblå i stedet inn i B-turneringen Europa League, som sendes på Channel 5 på torsdager.

Chelsea tok seg på derimot videre i siste runde, og gjennom store deler av kampen framførte hjemmefansen det samme budskapet som Cole til de tilreisende fra Manchester.

Om City-leiren var sinte fra før etter 1-2-tapet og straffesparket de aldri fikk mens de ledet kampen, ble det virkelig ampert etter provokasjonene fra Cole.

Vaktene fikk imidlertid sluset spillerne inn i garderobene før det hele eksploderte.

- Jeg vet ikke hva han sa, jeg kunne ikke forstå det. De var veldig livlige etter kampen fordi de slo et topplag, sa Mancini etter kampen.

Pizzagate
Daily Mirror siterer et annet øyenvitne, som sier Chelsea feiret seieren som om de hadde vunnet et trofé.

- Det var ikke alvorlig, men det var masse roping og banning, og selv de som ikke visste hva som hadde skjedd meldte seg på bakerst i mølja. Men det var åpenbart at Cole forsøkte å terge City-spillerne etter det Chelsea-spillerne opplevde som en stor triumf.

Cole har vært innblandet i garderobebråk før, etter at Arsenal-laget som ble kjent som «The Invicibles» tapte 0-2 mot Manchester United etter 49 ligakamper på rad uten tap.

I kranglingen og munnhuggeriet som oppsto i spillertunnelen ble sir Alex Ferguson truffet i ansiktet av et pizzastykke. I etterkant er Cesc Fabregas pekt ut som den treffsikre kasteren.

Ashley Cole skrev følgende om situasjonen i sin utskjelte selvbiografi, «My defence».

- Pizzastykket kom flyvende over hodet mitt, og traff Fergie rett i fleisen. Alle ble stående og måpe, mens pizzaen skled av det berømte, rødmussete ansiktet, før det rant ned på den fine, svarte dressen hans.