Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Terje Bogen får ny behandling i Høyesterett

Høyesterett starter ny behandling av bedragerisaken mot Terje Bogen. Men den tidligere sponsorgeneralen og stavmannen trenger frifinnelse i to instanser for å bli endelig renvasket.

Terje Bogen. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Terje Bogen. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

Høyesteretts ankeutvalg avgjorde fredag at saken skal opp til ny behandling i Høyesterett, i avdeling med fem dommere. Bogen håper disse kommer til en ny konklusjon i skyldspørsmålet.

- Dette er en gledelig beskjed som gir oss tro på frifinnelse, sier hans forsvarer, John Christian Elden, til NTB.

Bogen er mest kjent som mannen som ga Oddvar Brå en ny stav i 1982, men ble i 2007 dømt til fire og et halvt års fengsel for bedrageri, økonomisk utroskap og regnskapsjuks. Han var daglig leder i selskapet Sponsor Service og sto tiltalt sammen med økonomidirektør Mark Sjuve.

Lagmannsretten avviste først anken uten begrunnelse, men Høyesterett konkluderte i høst med at ubegrunnede ankeavslag er et menneskerettighetsbrudd. Dermed var den opprinnelige dommen fra tingretten ikke lenger rettskraftig.

Økokrims sak mot Terje Bogen har vært gjennom en rekke rettsbehandlinger, ankeutvalg og Gjenopptakelseskommisjonen. Den langvarige prosessen har medført en todeling: Lagmannsretten avsa selv dom for to av forholdene, men også disse skal nå behandles på nytt.

- Han må vinne fram både i Høyesterett og lagmannsretten for å bli endelig renvasket. Det verste som kan skje så gammel som saken er nå, er at han fortsatt blir ansett som domfelt, men ikke må inn og sone mer av straffen, sier Elden. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling