Terje Bogen har begynt å sone sin resterende bedrageridom

Mannen som ga Oddvar brå en stav.

DØMT: Terje Bogen. Foto: NTB Scanpix
DØMT: Terje Bogen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ti år etter at dommen mot Terje Bogen ble klar, har han nå begynt å sone sin dom for bedrageri, regnskapsmanipulasjon, investorbedrageri og aksjelovbrudd.

Bogen, som var med på å redde Norges i ære i 1982 da han løp på seg strekk for å gi Oddvar Brå en ny stav, ble i 2006 dømt for å ha blåst opp regnskapene i sitt eget selskap Sponsor Service.

Begynt å sone

Han ble dømt til fire og et halvt års fengsel, men ti år senere har Bogen fortsatt ikke sonet ferdig sin dom etter flere soningsutsettelser. Nå har imidlertid Kriminalomsorgen satt ned foten og fått medhold i at han er soningsdyktig. Det skriver Kapital.

Nå har Bogen begynt å sone sin straff, ti år etter han ble dømt.

- Bogen har påbegynt soning av straffen, og har ikke ytterligere kommentarer, skriver hans advokat John Christian Elden i en epost til Kapital.

Helsemessige årsaker

Etter å ha tilbrakt 150 dager i fengsel ble Bogen i 2008 innvilget soningsavbrudd. Siden den gang har han en rekke ganger fått innvilget søknad om utsettelse som følge av helsemessige årsaker. Etter at Kriminalomsorgen til slutt avslo Bogens søknad, tok han saken inn for retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer