Terje Håkonsen tilbake i superform

TRYSIL (Dagbladet): Fra nå av dropper Terje Håkonsen konkurranser i små og vanstelte halfpiper. Her flyr han rett til himmels i den største halfpipen på norsk jord noensinne. Til helga blir det nye luftige svev - i Lofoten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For dem som tviler: I går beviste Terje Håkonsen at han fortsatt har mye å gi på brett med snø under. Om han får det som han vil:

- Noen av oss kommer bare til å kjøre i store halfpiper. Andre kommer til å fortsette med ballettkjøring, sier Håkonsen til Dagbladet.

Det siste er ikke hans stil. Derfor konkurrerer han knapt i v-cupen lenger. Håkonsen trives best der farta er stor, og utelukker ikke mer kjøring i hjemlandet framover.

- Det har vært flere store piper her i Norge enn andre steder. Skandinaver er stort sett gode freestylekjørere, sier han.

Men på spørsmål om hvor han kjører neste år, svarer han bare:

- Neste år? Jeg veit ikke hva jeg skal gjøre neste uke, jeg.

Egotripp

I går gikk Håkonsen aller høyest under snowboardernes vårtur og egotripp til Trysilfjellet. En enorm og Røkke-finansiert halfpipe dominerer terrenget i Fageråsen. Der hygger Terje seg denne uka sammen med Daniel Franck og et dusin andre snowboardere. Uten annen mål og mening enn å hygge seg og bli filmet.

- Vi gjør dette for oss sjøl. Ingen andre, sier Daniel Franck.

Men i går ga de av seg sjøl også. I offentlige sammenhenger har Terje Håkonsen vanligvis framstått med steinansikt - taus og innesluttet. I går var han vennligheten sjøl.

Daniel Franck skadde seg i leggen i et fall onsdag, og kunne ikke konkurrere med Håkonsen om de luftigste sprangene i Trysil.

Hvalfanger

- Veit ikke om leggen er blå engang. Jeg har tatovert hele beinet, sier Daniel.

Men han blir med til Lofoten der gutta avslutter sesongen i en gedigen quarterpipe.

- Blir det flere renn i Norge neste sesong?

- Eneste jeg veit er at det blir v-cup i Kvitfjell, sier Daniel.

For Terje er Lofot-turen både fristende og eksotisk. 24-åringen har vært verden rundt, men har mye til gode i Norge.

- Blir det noe surfing i bølgene der oppe også?

- Nei, jeg skal bare skyte hval, jeg.

LUFTIG: I går gjorde Terje Håkonsen luftrommet utrygt over Trysilfjellet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer