Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Terje Håkonsen vant - igjen

Hvis man vil vise at man er verdens beste snowboarder, vinner man verdensmesterskapet i halfpipe. Hvis man virkelig vil understreke ens styrke, vinner man Mt. Baker banked slalom. Det gjorde Terje Håkonsen i helga som gikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mt. Baker banked slalom er et av de mest tradisjonsrike snowboard-rennene. Konkurransen trekker hvert år de aller største snowboard-stjernene i verden, og ble i år arrangert for 14. gang.

Vant for 3. gang

Terje Håkonsen vant konkurransen for tredje gang. I år vant han sin teamkamerat Peter Bauer med 33 hundredeler i finalen: Meget imponerende når man vet at Bauer ikke har kjørt stort annet enn porter de siste 10 årene.

Terje lå på andreplass etter første kvalifisering, kun slått av Billy Anderson. På andre kvalifiseringen ble han disket, men i finalen klaffet det, og Terje kjørte inn og vant - igjen.

I snowboard-kretser snakker man nå om at Terjes seier i helga manifesterer at han er verdens beste snowboard-kjører. I Washington viste telemarkingen at han ikke bare er suveren som halfpipe-kjører.

Spesiell konkurranse

I Mt.Baker banked slalom kjører deltakerne en slalomløype med meget doserte svinger og hopp. Snowboarderne kjører en og en gjennom løypa på tid.

Mange mener dette er noen av de konkurransene som viser hvem som er den beste allround-snowboarderen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!