Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Terje Hauge fornøyd med egen innsats

Men han skulle gjerne ha avventet et par sekunder ekstra etter taklingen som endte i utvisning.

(Dagbladet.no): Terje Hauge har sovet lite, men er ved godt mot dagen etter at han dømte sitt livs kamp - mesterligafinalen mellom Barcelona og Arsenal.


- Kampen begynte bra, men så kommer selvsagt denne situasjonen med utvisningen. Her skulle jeg gjerne ha brukt et par sekunder ekstra før jeg tok avgjørelsen, innrømmer dommeren overfor Dagbladet.no.

- Tent og fokusert

At han ikke gjorde det, forklarer han med at han var «veldig tent og fokusert», og at han derfor grep litt raskt til fløyta.

- Men det idelle hadde vært å vente noen sekunder. Hadde jeg gjort det, kunne jeg godkjent målet og eventuelt gitt gult kort. Alle vil jo helst ha mål, så dette ble en nøkkelsituasjon, innser han, samtidig som han understreker at han hadde full dekning for å gi rødt kort.


Han vil ikke spekulere i om de enorme rammene og det store trykket fra tribunene gjorde at han grep ekstra raskt til fløyta.

- Under andre omstendigheter kunne jeg kanskje ha gjort noe annet, men dette henger mest sammen med plassering i forhold til situasjonen, mener han.

- Fornøyd, alt i alt

FORNØYD: Terje Hauge er alt i alt fornøyd med innsatsen sin i mesterligafinalen. Situasjonen han er mest usikker på, er denne: Utvisningen av Jens Lehmann (t.h.). Foto: Bernat Armangue/AP/Scanpix
FORNØYD: Terje Hauge er alt i alt fornøyd med innsatsen sin i mesterligafinalen. Situasjonen han er mest usikker på, er denne: Utvisningen av Jens Lehmann (t.h.). Foto: Bernat Armangue/AP/Scanpix Vis mer

Når det gjelder den andre kontroversielle avgjørelsen som kunne blitt direkte avgjørende for kampen, filmingen som ga frispark før Arsenals mål, er han ikke like selvkritisk.

- Her skjer alt i stor fart, og for meg ser det ut som det er kroppskontakt. I tillegg er dette linjedommerens arbeidsområde, og jeg hadde ingen grunn til ikke å stole på ham i den situasjonen, sier Hauge.


- Hvordan vil du oppsummere kampen, sett under ett?
- Vi har full kontroll, og jeg er alt i alt fornøyd. Samtidig må vi stå for de situasjonene det har vært diskusjon om, oppsummerer mannen i svart.

Etter kampen fikk dommerkvartetten pipekonsert da de gikk opp og hentet medaljene sine, uten at det går veldig inn på Olsvik-dommeren.

- Faktisk så forventet jeg enda mer protester. Sånn blir det jo ofte når det har vært kontroversielle situasjoner i en så stor kamp, påpeker 40-åringen.

- Rolig i tunnelen

Reaksjonene fra oververdenen har han derimot ikke merket mye til, og ifølge ham selv fikk han ingen direkte protester fra kampens aktører på vei ut fra banen.


- Det var rolig i tunnelen, og det var rolig i garderobene. Den eneste reaksjonen jeg fikk direkte, var da aktørene takket for kampen, bedyrer han, og virker overrasket da han får framført noe av
kritikken fra Thierry Henry.

Terje Hauge fornøyd med egen innsats

Stjernespissen antyder blant annet at den dommeren kan ha hatt Barcelona-drakt på.

- Nå var dette selvfølgelig en stor kamp for Arsenal, og å tape er en stor skuffelse. Derfor forstår jeg om de er frustrerte. Men vi får gi det et par dager, så kan vi diskutere dette mer fornuftig, kommenterer Hauge.

Ferierer i Paris

Om ikke han oppfattet alle reaksjonene fra tribunene, gjorde helt sikkert familien hans det. De var nemlig til stede i heksegryta.

- For dem er det egentlig bedre å være på stadion, slik at de har full kontroll på hva som skjer. Nå vet ikke jeg hva som ble sagt på TV3 i går, men det er ofte verre for familien å sitte og høre på hva som blir sagt der, forteller Hauge åpenhjertig.

Nå er det selvsagt mulig å si mye om innsatsen hans i går, men at han er en modig mann, er det liten tvil om. Nå planlegger han og familien å feriere et par dager i Paris, blant tilreisende engelskmenn og spanjoler.


- Når jeg først er i den franske hovedstaden sammen med familien, benytter jeg anledningen til å slappe av et par dager, sier dagens mest omdiskuterte mann enkelt.

Debatt
Terje Hauge har fått mye støtte i Dagbladet.nos kommentarfelt, noe han sier han setter pris på.

•Hvor godt synes du den norske dommeren klarte seg i går?

GULT: Emmanuel Eboue fikk gult av Terje Hauge, men i tillegg skulle han kanskje hatt rødt for filming.
LITE KRITIKK: Terje Hauge, her i diskusjon med Mark Van Bommel (t.h.), sier han har fått lite direkte kritikk fra spillerne.
MODIG: Terje Hauges avgjørelser i mesterligafinalen er omdiskutert, men at han er modig, er det vanskelig å diskutere. Fra i dag ferierer han i Paris.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling