SPARK I HODET: Manchester Citys Mario Balotelli beklager til Tottenhams Scott Parker etter at Balotellis for traff Parker i hodet. Foto: AP Photo/Jon Super
SPARK I HODET: Manchester Citys Mario Balotelli beklager til Tottenhams Scott Parker etter at Balotellis for traff Parker i hodet. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

Terje Hauge mener Balotelli-spark er et klart rødt kort

- Reprisen viser at foten har en unaturlig bevegelse.

(Dagbladet): Manchester City vant 3-2 mot Totteham etter at Mario Balotelli scoret vinnermålet fra straffemerket nesten fem minutter på overtid.

Etter kampen haglet det med beskyldninger mot Balotelli og mange mente at spissen skulle vært utvist etter 83 minutter i en situasjon der Tottenhams Scott Parker fikk skoen og knottene til italieneren i hodet.

Dommer Howard Webb valgte å ikke straffe ham.

- Han sparket Scott Parker i hodet. Han traff ham, og så hælsparket han ham igjen i ansiktet og ga ham et kutt, sa Tottenham-sjef Harry Redknapp til Sky Sports.

MATCHVINNER: Mario Balotelli sikret City-seier på overtid. Foto: AP Photo/Jon Super
MATCHVINNER: Mario Balotelli sikret City-seier på overtid. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

The Guardian skriver at Balotelli kan risikere karantene på opptil fire kamper dersom dommer Webb sier at han ikke så situasjonen.

- Rødt kort Tidligere toppdommer Terje Hauge har over ti års erfaring fra Tippeligaen, og dømt i VM, EM og en Champions League-finale. Han sier til Dagbladet - etter å ha studert reprisen - at Balotelli burde vært utvist.

- Det er vanskelig å se hva som skjer med en gang jeg ser situasjonen, og da er det bare å forestille seg hvor vanskelig det er for dommeren. Etter å ha sett reprisen i «slow motion», mener jeg det er et helt klart rødt kort, sier Hauge.

Hauge mener Balotellis bevegelser avslører at han ikke bare var uheldig.

- Det jeg la merke til er høyrebeinet til spilleren som har en unaturlig bevegelse. Foten som i utgangspunktet skal gå framover, går i stedet bakover og treffer Tottenham-spilleren. Det er vanskelig å si noe om hva som er intensjonen til Balotelli, men bevegelsene ser ikke naturlige ut, sier Hauge.

TIDLIGER TOPPDOMMER: Terje Hauge mener Balotellis spark mot Scott Parker kvalifiserer til rødt kort. 
Foto: Tor Erik H. Mathiesen
TIDLIGER TOPPDOMMER: Terje Hauge mener Balotellis spark mot Scott Parker kvalifiserer til rødt kort. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

- Hvis Balotelli blir straffet i ettertid, hva er sannsynlig straff?

Forskjellige regler - Det er umulig for meg å si noe om antall kamper. Det er noe dommeren og fotballforbundet selv må ta seg av, og det er forskjellige regler fra land til land, sier Hauge.

- Hvordan ville du som dommer opptrådt etter en slik kamp?

- Da ville jeg skrevet i rapporten at jeg ikke så situasjonen, men bekrefte at Tottenham-spilleren ble skadet, sier Hauge.

Dommerne Svein-Erik Edvartsen og Svein Oddvar Moen sier til Dagbladet at de ikke har sett situasjonen.

VANT: City-spillerne Mario Balotelli, Samir Nasri og Sergio Aguero. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
VANT: City-spillerne Mario Balotelli, Samir Nasri og Sergio Aguero. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

- Jeg har ikke sett episoden, og ønsker heller ikke å kommentere jobben til en kollega, sier Moen.

TØFFE TAK: Manchester City vant etter scoring fem minutter på overtid. Foto:     REUTERS/Darren Staples
TØFFE TAK: Manchester City vant etter scoring fem minutter på overtid. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer