Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dommerkrangelen mellom Hauge og Edvartsen:

Terje Hauge skal ha truet med å si opp – Edvartsen ville ha penger. Nå er de «venner» igjen

Da man satt med inntrykk av at konflikten mellom dommersjef Terje Hauge og dommer Svein-Erik Edvartsen ikke kunne bli mer absurd, så ble den det. Gjennom løsningen. 

I KONFLIKT: Da man satt med inntrykk av at konflikten mellom dommersjef Terje Hauge og dommer Svein-Erik Edvartsen ikke kunne bli mer absurd, så ble den det. Gjennom løsningen, skriver Morten P. Foto: Scanpix
I KONFLIKT: Da man satt med inntrykk av at konflikten mellom dommersjef Terje Hauge og dommer Svein-Erik Edvartsen ikke kunne bli mer absurd, så ble den det. Gjennom løsningen, skriver Morten P. Foto: Scanpix Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Alt dommerfarsen trengte var en advokat med klarsyn, en som så at krangelen mellom Terje Hauge og Svein-Erik Edvartsen var en fillesak om stahet og prinsipper, eller som John Christian Elden så presist uttrykte det – en konflikt uten innhold.

Det handlet egentlig bare om å svelge unna en kamel eller tre.

Eller for å si det på en annen måte, se ut over sin egen stahet og bli litt voksne.

KLOKKA 18.11 SØNDAG kveld mottok Norges Fotballforbunds generalsekretær, Pål Bjerketvedt, en e-post fra John Christian Elden. I den fortalte advokaten at Svein-Erik Edvartsen godtok de rammene som ble lagt fram som et tilbud fredag ettermiddag, og at Edvartsen var klar for å dømme runde sju i Eliteserien. Og vips så var vinterens og vårens store hodepine på Ullevaal stadion løst.

Før den ble en gedigen skandale.

DET DERIMOT INGEN på Ullevaal stadion vil snakke høyt om, er hvordan saken ble løst. Og til hvilken pris. Man vil nemlig ikke ha noen tapere i denne saken. Det er derfor det har tatt så lang tid. Målet har hele tiden vært å løse problemene i minnelighet. Frykten var jo at dommersjefen skulle gjøre alvor av den påståtte trusselen sin og si opp. Eller at Svein-Erik Edvartsen skulle sette makt bak sitt økonomiske krav og faktisk kreve 46 800 kroner i tapt arbeidsfortjeneste, et tall basert på fjorårets dommeraktivitet i de fem første serierundene – tre kamper - ganger årets eliteseriesats for dommerne, 15 600 kroner.

Det var for å drøfte den muligheten han for et par dager siden tok kontakt med Elden.

Og det var det kravet Elden ba Edvartsen frafalle for å få saken ut av verden.

FØR MØTET PÅ fredag skrev denne spalten at det var generalsekretærens jobb å løse konflikten. Fordi det er jobben hans. Det er tross alt milliardkonsernet Norges Fotballforbund som driver virksomhet på Ullevaal Stadion. Det er ingen privat barnehage. Men sånn så det ut da Terje Hauge i helga fortalte Dagbladet at det «nå er opp til Edvartsen», mens Edvartsen svarte «det er Hauge som er gått i lås».

Lite visste vi at Elden allerede var på banen.

UNDERVEIS I SAKEN har flere kilder på Ullevaal Stadion fortalt meg at «saken stikker dypere enn som så». Og det gjør den. Dette har etter hvert blitt en sak som har handlet om mer enn Terje Hauge og Svein-Erik Edvartsens krangling om mentoroppsett og sammensetningen av Edvartsens team. Dette er en sak som har delt både dommerstanden og Ullevaal Stadion. Det er derfor generalsekretæren, selv om han allerede 30. mars nærmest forlangte en løsning, har trippet rundt på eggeskall i frykt for å gjøre uopprettelig skade.

Fotballforbundets mål var nemlig at saken ble løst uten tapere.

Med Eldens gode rådgivning kan de late som om så er skjedd.

HJEMMETAP: Daniel Braaten og Gilli Rólantsson scoret Branns mål da de senket Lillestrøm på Åråsen. Her er høydepunktene fra kampen i den femte eliteserierunden. Video: Fotball Media Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media