«Terminator-Carew» kritiserer Ronaldo

Ei engelsk avis kaller John Carew «Terminator». Selv strutter 23-åringen av selvtillit før møtet med Arsenal.

23-åringen er ikke som andre norske fotballspillere. I hvert fall virker det slik hvis Valcenica-spissen er korrekt gjengitt i

The Suns intervju i dag.

Avisa kaller spissen en blanding av Arnold Scwarzeneggers rollefigur «Terminator» og den britiske sprintkongen Linford Christie.

Og Carew svarer med at han skal gi Arsenal-backene en krevende jobb i kveld fordi han er «en farlig miks av fart, styrke og selvtillit, som er perfekt for en spiss fordi fotballen blir mer og mer fysisk».

- Jeg har spilt mot alle topplagene, inkludert Arsenal tre ganger, og den eneste som er i nærheten av å være like rask som meg er Roberto Carlos. Og han holder bare følge de første meterne, sier Carew.

- Ronaldo har et par triks

Reald Madrids Ronaldo er Carew ikke imponert over. Carew liker Arsenals Thierry bedre.

- Jeg er som Thierry Henry og han er en bedre spiller enn Ronaldo. For meg er Henry langt bedre, fordi han dekker så mye av banen i løpet av en kamp. Han utfordrer forsvarene hele tida, sier nordmannen.

Og Carew ramser gjerne opp svakhetene til VMs toppscorer Ronaldo.

- Ronaldo er bare en eksplosiv spiller, en kar med et par triks som han prøver om og om igjen i alle situasjoner.

I intervjuet sier Carew at han trener med de norske OL-utøverene om sommeren. Derfor er han blitt så sterk.

- Jeg mister nesten aldri ballen, selv når jeg prøver meg på lekre detaljer. Derfor gjør jeg livet hardt for forsvarerne.

Går på tyrefekting

Carew velger også å avsløre hvordan han velger å slappe av utenfor fotballbanen. Og det er ikke i en av sine luksusbiler.

- Når jeg går på tyrefekting sitter jeg på tribunen med en cola og en sandwich. Jeg er stille av respekt for tyrefekteren som leker med livet sitt hver gang han går på jobb.

Valencia er videre til kvarfinalen i Champions League med seier mot Arsenal på hjemmebanen Mestalle i kveld. Carew lover blodslit for sin egen del.

- Valencias system betyr at spissen må jobbe som bikkjer for å skape rom for Pablo Aimar. Da må backene matche vår arbeidstempo, sier Carew.

<B>TØFFING 1:</B> John Carew mot Ajax' Cristian Chivi i forrige Champions League-kamp.
TØFFING 2:</B> Arnold Schwarzenegger som «Terminator». Ei engelsk avis sammenlikner roboten med John Carew.