Terper dødballer

Planen klar mot Italia.

HOSLEBANEN/SAS-HOTELLET, OSLO (Dagbladet.no): Morten Gamst Pedersen slo frispark, cornere og kastet innkast til den store gullmedalje på treninga i dag. To dager før kampen mot Italia er det ingen tvil om at dødballene blir ekstremt viktige.

Og da er Gamst sentral. Han er nemlig fus i omtrent alt som er.

- Klarer vi å stille inn hendene og føttene til Gamst, blir han viktig, sa Åge Hareide på dagens pressekonferanse.

Trenger trøkk

Gamst vet det ligger et stort ansvar på hans skuldre, men mener han ikke kan gjøre alt alene.

- Det hjelper ikke om det ikke er bevegelse og trøkk foran mål. Er det det, kombinert med at jeg slår ett bra og hardt innlegg, blir det farlig, sier Gamst\'n, som stilte med sleik på pressekonferansen.

På Hoslebanen i dag, ble de første 10 minuttene brukt til oppvarming før gjengen ble delt to. Rødt lag besto av de man tror starter kampen lørdag, og var de samme som i går: Myhre - Bergdølmo, Hagen, Lundekvam, Riise - Solli, Andresen, Hæstad, Gamst Pedersen - Iversen - Carew.

Snø

De to lagene spilte først ti minutter på halve banen hvor målet var å holde ballen i laget i minst ti trekk. Deretter startet en lengre spillsekvens på stor bane med de samme lagene. Etter en snau halvtime gikk Hareide over til å terpe overganger og til slutt dødballer, og klart mest av det siste.

Hareide mener det blir viktig å stresse italienerne høyt oppe i banen for å skaffe seg nettopp dødballer.

- Også håper vi på snø, humret Hareide, før han la til:

- Neida, jeg bare tuller. Været har ingenting å si for denne kampen.

VIKTIG BRIKKE: Åge Hareide håper å ha Morten Gamst Pedersen i slag mot Italia.