Terper på oppgavene

Nils Johan Semb vet at triumfen i Romania ikke gir Norge noe gratis når Bosnia kommer til Ullevaal på poengjakt. Derfor tuter han spillerne ørene fulle fram til avspark i morgen.

Carew på topp Olsen i mål. Se laget!

- Nå har vi et nytt fokus. Det er ny oppgave, ny oppgave, ny oppgave, ny oppgave, ny oppgave, ny oppgave, sa han tirsdag, og la til:

- Nei, det har ikke klikket for meg.

Hakket i plata er for at spillerne ikke skal sovne inn i troen på at den vanskelige jobben er gjort og den lette står igjen.

- Hver spiller kjenner oppgavene sine, det som gjelder å gjøre. Vi er i slutten av en samling. Vi gjorde jobben i Bucuresti og fikk mye ros, og det er positivt. Forventninger er skapt, og det er positivt. Men hvis vi ikke klarer å fokusere på de nye oppgavene, hjelper det ikke.

- Å løse oppgavene er nøkkelen til suksess. Klarer vi det, er forutsetningene for seier bra.

Hjemmekompleks?

Norge tok en veldig sterk borteseier lørdag, men må løse en ny utfordring for å skaffe seg «pole position» i gruppa foran neste års innspurt. I kvalifiseringskamper under Sembs ledelse har Norge tatt 23 poeng på bortebane, bare 16 på hjemmebane - 7 seirer, 2 uavgjorte og 2 tap borte, bare 4 seirer, 4 uavgjorte og 3 tap hjemme.

- Vi har en veldig god bortestatistikk. Vi har funnet en veldig god inngang på å løse problemene vi møter i bortekamper. Selv om vi har færre poeng på hjemmebane, så har vi dominert mange kamper ganske kraftig uten å vinne. Vi har hatt litt uflaks, sier Semb.

Han mener at laget nå takler det å skulle føre kamper, slik hjemmelag må gjøre, men at problemet har vært å omsette sjansene som skapes i mål.

Bosnias landslagssjef sa tirsdag at laget hans ikke vil legge seg i forsvar og satse på kontringer, men gå offensivt til verket på Ullevaal og overraske Norge taktisk. Det tar Semb med en klype salt.

Gunstig

- Slik jeg har sett Bosnia blant annet i kampen mot Tyskland, så er det ikke helt usannsynlig. De har spillerutvalget, med sine aller største styrker i det offensive spillet, men vi får se hva slags kamp det blir, sier Semb.

Norge har slitt mest med lag som legger seg meget lavt på Ullevaal, mens de beste hjemmeprestasjonene er kommet mot lag som har gått ut med ambisjon om å angripe - og blitt nærmest overkjørt, som Slovenia i 1999 og Danmark i forrige måned.

- Det er vanskelig å si på forhånd hva som er mest gunstig for oss, men vi har mest fokus på at vi skal få til det vi selv legger vekt på. Samtidig må vi naturligvis være oppmerksom på det motstanderen gjør. Vi kjenner Bosnias spillemønster. Bytter de på det, må vi løse det, sier Semb.

Han røper verken formasjon eller laguttak før kampdagen. Motstanderen får ingenting gratis på den måten heller.

- Vi gleder oss. Med et fullsatt Ullevaal blir det fest. Vi er også spente, foran en kamp som fort kan få motsatt fortegn av Romania-kampen spillemessig. Nå er det vår tur til å trykke en del, og motstanderen som kan kontre, sier han.

Og håper at resultatet får samme fortegn som i lørdagens kamp.

(NTB)