VM TIL NORGE:  Neste år kan Gunn-Rita Dahle Flesjå kjempe om gull på hjemmebane. Fredag vil Det internasjonal sykkelforbundet formelt vedta at terrengsykkel-VM i 2014 havner i Hafjell og Norge, skriver Aftenposten.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VM TIL NORGE: Neste år kan Gunn-Rita Dahle Flesjå kjempe om gull på hjemmebane. Fredag vil Det internasjonal sykkelforbundet formelt vedta at terrengsykkel-VM i 2014 havner i Hafjell og Norge, skriver Aftenposten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Terrengsykkel-VM til Norge for første gang

Dahle Flesjå kan kjempe om gull på hjemmebane i 2014.


Helt offisielt blir det ikke før kommende fredag, men ifølge Aftenposten er det bare et formelt vedtak i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) som mangler.

Norge ble spurt om å ta på seg arrangementet av terrengsykkel-VM neste år og sa ja.

Fra 2.- 7. september neste år skal verdens beste terrengsyklister kjempe om VM-medaljer i området Hafjell/Lillehammer. Planen er at utfor, rundbane og stafett skal arrangeres i Øyer, mens sprint og trial skal forgå på Lillehammer.

I 2005 var Birkebeinerrittet også VM i maratonsykling. Da vant Gunn-Rita Dahle Flesjå ett av sine hittil åtte VM-gull.

Norges Cykleforbund har planer om å søke på VM i landeveissykling i 2017. Da vil i så fall Bergen bli arrangørby, slik Oslo var det i 1993.

(NTB)