Terrengsykling utsatt

Må vente til lørdag.

Gunn-Rita Dahle Flesjå må vente en dag ekstra før hun prøver å forsvare OL-tittelen i terrengsykling. Rittet er utsatt til lørdag.

- Det var det eneste rette. Det hadde ikke vært forsvarlig å kjøre slik det så ut. Rytterne var ute og kjørte torsdag. Det ville vært farlig med en konkurranse under slike forhold, sier sykkelforbundets sportssjef Steffen Kjærgaard til NTB.

Det er det kraftige regnværet i Beijing torsdag som gjorde løypa så gjørmete og glatt at det var lite håp om forsvarlige forhold til det planlagte kvinnerittet fredag. Løsningen blir dermed å arrangere to ritt lørdag, kvinnenes om morgenen og mennenes om ettermiddagen lokal tid.

- Våre løpere ville foreslå å fjerne de farlige momentene i løypa. Før de kom så langt var datoen endret, sier Kjærgaard.

Gunn-Rita Dahle Flesjå sa onsdag til NTB at hun fryktet mannefall i konkurransen, selv under ideelle forhold. Dette på grunn av stupbratte utforkjøringer, store steiner og hårnålssvinger.

Dahle Flesjå og Lene Byberg skal i ilden lørdag morgen. Værvarslene tyder på gode forhold da.

(NTB)

Terrengsykling utsatt
Må vente:
Gunn-Rita Dahle Flesjå skulle i morgen forsvare OL-tittelen fra 2004, men grunnet løypeforholdene må den norske rytteren vente til lørdag. Photo: Cornelius Poppe / SCANPIX
Må vente: Gunn-Rita Dahle Flesjå skulle i morgen forsvare OL-tittelen fra 2004, men grunnet løypeforholdene må den norske rytteren vente til lørdag. Photo: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer