Terrorangrep får ingen betydning for Paris' OL 2024-søknad

- Trusselnivået som vil få betydning kan ikke bli vurdert skikkelig før i begynnelsen av 2020-årene.

INGEN KONSEKVENSER - ENNÅ: Det grusomme og voldsomme terrorangrepet i Paris fredag kveld, kommer ikke til å skade den franske hovedstadens søknad om å få OL i 2024. Foto: EPA/Daniel Bockwoldt
INGEN KONSEKVENSER - ENNÅ: Det grusomme og voldsomme terrorangrepet i Paris fredag kveld, kommer ikke til å skade den franske hovedstadens søknad om å få OL i 2024. Foto: EPA/Daniel BockwoldtVis mer

Det grusomme og voldsomme terrorangrepet i Paris fredag kveld, kommer ikke til å skade den franske hovedstadens søknad om å få OL i 2024.

Det sier i alle fall presidenten i Den internasjonale olympiske komiteen (IOC), tyskeren Thomas Bach. Til sportsavisen L'Equipe sier IOC-presidenten at medlemmene i organisasjonen har erfaring og vet at terrorisme ikke er et fransk eller parisisk problem. Han legger ikke skjul på at det heller er en «global utfordring» som kan ramme overalt.

Byen som skal arrangere OL i 2024 vil bli utpekt i 2017. Paris kjemper mot Hamburg, Budapest, Los Angeles og Roma.

Samtidig som Bach gikk ut og beroliget folkene bak Paris-søknaden, gikk Christoph Holstein som jobber i Hamburgs søkerkomité, ut og fortalte at tyskerne ikke vurderer å øke utgiftene til sikkerhetsforanstaltninger i etterkant av Paris-angrepet.

- Det er ni år til OL i 2024, og trusselnivået som vil få betydning for sikkerhetstiltakene, kan ikke bli vurdert på en skikkelig måte før i begynnelsen av 2020-årene, sier Holstein.

Per i dag har arrangørene i Hamburg budsjettert med å bruke 461 millioner euro (4,4 milliarder kroner) på sikkerhetstiltak. Denne summen har de kommet fram til ved å se på hva sikkerheten kostet i forbindelse med fotball-VM i 2006 og gjennom samtaler med sikkerhetseksperter.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram