Terroren i Brussel: Landskamp flyttes til Portugal

- Av sikkerhetsmessige årsaker.

(Dagbladet): Den planlagte treningskampen mellom Belgia og Portugal neste tirsdag er flyttet fra Brussel til Leiria. Oppgjøret skulle opprinnelig vært spilt på King Baudouin Stadion i Brussel, byen som ble rammet av flere terroraksjoner i går.

Det er et formelt ønske fra lokale myndigheter i Brussel om at kampen ikke blir avviklet i byen som ligger til grunn for avgjørelsen.

- Av sikkerhetsmessige årsaker og som en forholdsregel har byen Brussel bedt om at kampen mellom Belgia og Portugal 29. mars ikke gjennomføres, skriver Det belgiske fotballforbundet i en pressmelding.

Ingen aktivitet Onsdag ettermiddag opplyser samme forbund at kampen er flyttet til Portugal.

- Styret i Det belgiske fotballforbundet har blitt enige med landslagsjefen og støtteapparatet om å takke ja til en forespørsel fra Det portugisiske fotballforbundet om å spille kampen i Leiria på samme tidspunkt. Vi setter pris på fleksibiliteten og løsningen som er tilbudt oss, heter det i en ny pressemelding.

Belgias landslag har ikke gjennomført noen treninger etter at 31 mennesker mistet livet og minst 136 ble skadet i gårsdagens bombeangrep, men vil for første gang kjøre en økt bak lukkede dører i kveld.

Lamslått Det skjer etter at landslagsstjernene i går var raskt ute med å uttrykke sin store sorg over det som hadde skjedd.

- Jeg kan ikke tro at jeg leser dette igjen, skriver Tottenham-stjerna Jan Verthongen på Twitter.

- Det er forferderlig å se det som skjer i Brussel, formidler Manchester United-eide Adnan Januzaj.

- Tankene mine går til ofrene og deres familier, skriver Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

- Bønner og tanker går til familiemedlemmer og venner av ofrene, sympatiserer Zenit-stjerna Axel Witsel.

- Jeg kan ikke tro det. Jeg ønsker å uttrykke min støtte til familier og venner av ofrene, skriver Napoli-profilen Dries Mertens.

- Utrolig! Mine tanker går til familiene og venner av ofrene, meddeler Tottenhams Nacer Chadli.

- Mine tanker og bønner går til de pårørerende, supplerer Celtics Dedryck Boyata.