JUBEL OG GLEDE: Slik man håper fotball-vm i Sør-Afrika blir. Men terrortrusselen må ikke undervurderes under mesterskapet, skriver en sørafrikansk avis. Foto: Denis Farrell / AP.
JUBEL OG GLEDE: Slik man håper fotball-vm i Sør-Afrika blir. Men terrortrusselen må ikke undervurderes under mesterskapet, skriver en sørafrikansk avis. Foto: Denis Farrell / AP.Vis mer

- Terrortrusselen mot fotball-VM alvorligere enn antatt

Sørafrikansk avis frykter al-Qaida.

|||Terrortrusselen mot fotball-VM er høyst reell og større enn det FIFA og sørafrikanske myndigheter har uttalt, skriver en sørafrikansk avis søndag.

Avisa støtter seg til NEFA-foundation, en uavhengig amerikansk organisasjon som kartlegger terrorisme, og anonyme lokale kilder.

- Tre kilder som har direkte eller indirekte adgang til etterretningsinformasjon, har bekreftet eksistensen av treningsleire i Sør-Afrika og i tillegg etablerte terrorceller som kan slå til under mesterskapet, heter det i avisartikkelen.

Terrorgruppene inkluderer ifølge avisas kilder medlemmer fra al-Qaida og al-Shabaab.

Sørafrikanske myndigheter skal ifølge anonyme kilder ha en liste med 40 terrormistenkte i forkant av fotball-VM.

Fra FIFA-hold kommer helt andre opplysninger om en eventuell terrorfare under mesterskapet.

- FIFA har ikke fått noen som helst slags informasjon om at det skal være noen større terrortrussel rettet mot VM. Tidligere har også politimyndighetene i Sør-Afrika benektet at det finnes en reell terrortrussel.

(NTB)