Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Terry anker ikke rasisme-karantenen på fire kamper

- Jeg beklager språkbruken min.

BEKLAGER SPRÅKBRUKEN: John Terry beklager hvordan han ordla seg i krangelen med Anton Ferdinand i denne kampen 23. oktober i fjor. Foto: NICK POTTS / AP / NTB SCANPIX
BEKLAGER SPRÅKBRUKEN: John Terry beklager hvordan han ordla seg i krangelen med Anton Ferdinand i denne kampen 23. oktober i fjor. Foto: NICK POTTS / AP / NTB SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Chelsea-kaptein John Terry har besluttet at han ikke anker straffen på fire kampers utestengelse for rasisme mot QPR-spiller Anton Ferdinand.

- Jeg vil benytte anledningen til å beklage til alle for språkbruken min i kampen, sier Terry i en pressemelding.

Terry har hele tiden fastholdt at han brukte ordene «fucking black cunt» for å gjenta det han mente å ha hørt Anton Ferdinand beskylde ham for å si.

Han er fortsatt ikke fornøyd med dommen, men innrømmer at han uansett grunn burde unngått å bruke så sterke ord.

- Selv om jeg er skuffet over FAs dom, aksepterer jeg at språket jeg brukte, uavhengig av sammenhengen, ikke er akseptabel på fotballbanen eller noe annet område i livet.

- Som jeg sa under etterforskningen av saken, var språket mitt i etterpåklokskapens navn ikke en passende reaksjon på situasjonen for en i min posisjon. Reaksjonen min var under nivået som er forventet av Chelsea og av meg selv, og det vil ikke skje igjen, sier Terry.

Han ble frifunnet for rasisme i en offentlig rettssak i sommer, men ble senere dømt av Det engelske fotballforbundet (FA).

Den tidligere England-kapteinen kunngjorde sist måned at han gir seg på landslaget som en konsekvens av at FA forfulgte saken til tross for frikjennelsen i retten.