SNUDDE OPINIONEN: Hans første ballberøring ble møtt med Wembley-piping, men etter hvert fikk John Terry publikum over på sin side igjen. Foto: SCANPIX
SNUDDE OPINIONEN: Hans første ballberøring ble møtt med Wembley-piping, men etter hvert fikk John Terry publikum over på sin side igjen. Foto: SCANPIXVis mer

Terry ble pepet ut av sine egne

- Jeg takler det, sier eks-kapteinen.

||| (Dagbladet): I sin første landskamp etter å ha mistet kapteinsbindet måtte John Terry tåle det Wayne Bridge måtte tåle på Stamford Bridge forleden: Å få tilskuerbuing servert for sin rolle i det svært offentlige trekantdramaet fotballøya har veltet seg i i ukesvis.

Terry spilte en god kamp i hjemmeseieren over Egypt, men helt fra starten ble han møtt med spredt piping fra sitt eget publikum.

- Det var en del som buet, men det kan jeg takle. Alle har rett til å ha sin mening, sier Terry til Daily Telegraph.

Hyllet etter kampen
Buingen gikk imidlertid over til spredt hyllest etter hvert som Terrys prestasjoner på banen ble verdsatt, og manager Fabio Capello hyllet sin eks-kaptein, og publikum, etter kampen.

- Jeg er veldig fornøyd, og takk til publikum for at de støttet laget og John Terry, sier italieneren, som tilsynelatende ikke fikk med seg åpningspipingen.

- Dette var en av de viktigste kampene hans etter alt som har skjedd utenfor banen. Han spilte fantastisk, som han alltid gjør på sitt høye nivå, sier Capello.

Også Steven Gerrard, som overtok kapteinsbindet i går, hyller Terry etter 3-1 over Egypt.

- Jeg synes han taklet situasjonen strålende, og spilte godt. Han er en ledertype, John var superb, sier Liverpool-stjernen.

Crouch fra start?
John Terry stjeler selvfølgelig overskriftene fortsatt, men også Peter Crouch får skryt etter to mål for landet sitt i går.

TOMÅLSSCORER: Peter Crouch fortsetter å levere mål for England.Foto: SCANPIX/AFP/Ian Kington
TOMÅLSSCORER: Peter Crouch fortsetter å levere mål for England.Foto: SCANPIX/AFP/Ian Kington Vis mer

Crouch leverer gjerne varene når han får sjansen, som han gjorde da han erstattet lagkamerat Jermain Defoe i pausen i går, og mange i England spør seg nå hva som må til for at Tottenham-tårnet skal få plass i Fabio Capellos førsteellever.

- Crouch er en av de viktigste spillerne, jeg har brukt ham mye, og han er i god form. Crouch er et godt alternativ, for noen ganger trenger du å spille lange baller. I dag gjorde vi riktignok ikke det, men han spilte veldig bra med få berøringer, og i andreomgang utgjorde han forskjellen, sier England-sjefen om mannen som står med 22 mål på 38 kamper for landslaget.

- Men man må ha forståelse for at når jeg tar ut troppen, så er alle jeg tar ut aktuelle for laget. I dag ville jeg se Defoe sammen med Rooney i førsteomgang. Jeg vet hva som skjer når Rooney spiller med Crouch, Carlton Cole eller Heskey. Derfor var det bedre å starte med Defoe i dag, forklarer Capello.

PS.
Den engelske fotballavisa Four Four Two twitter-fleipet med pipinga mot John Terry i går, og den Simpsons-inspirerte vitsen er vel verdt å gjengi helt på tampen (Leighton Baines startet for England):

JT: «Fabio, are they booing me?»
Fabio: «Uh, no, they're saying Boo-aines. Boo-aines!»

SKRYTER: Steven Gerrard var kaptein for England i går, men skryter av sin forgjenger.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh
SKRYTER: Steven Gerrard var kaptein for England i går, men skryter av sin forgjenger.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer