Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Terry får fortsette som Chelsea-kaptein tross knallhard straff

Må betale rekordstor bot til klubben.

BEHOLDER BINDET: Chelsea-kaptein John Terry får fortsette som nettopp det, Chelsea-kaptein. Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
BEHOLDER BINDET: Chelsea-kaptein John Terry får fortsette som nettopp det, Chelsea-kaptein. Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer

Fotballstudio kl. 13.45: Tottenham - Chelsea

(Dagbladet): Chelseas John Terry spiller ikke formiddagens London-derby mot Tottenham, han soner den fire kamper lange utestengelsen FA ila ham etter rasismesaken vedrørende Anton Ferdinand.

Han kan imidlertid møte Sjaktar Donetsk neste uke, og i går ville ikke Roberto Di Matteo bekrefte eller avkrefte om Terry får fortsette som kaptein i klubben.

I dag kommer styreformann Bruce Buck med svaret: Terry beholder bindet.

- John vil fortsatt være kaptein i denne klubben. Vi har straffet ham på en måte vi føler er strengt og passende med tanke på omstendighetene, sier Buck, ifølge Guardian.

Rekordbot
Straffen er en kraftig bot, ifølge Buck den største som noensinne er delt ut i Chelsea.

Samtidig forsvarer han avgjørelsen om å ikke degradere Terry fra kapteinsrollen, til tross for FAs sterke reaksjon.

- Vi har selvfølgelig lagt vekt på at han ble frifunnet i retten. Samtidig respekterer vi FAs avgjørelse. Vi har hatt begge deler i tankene, og vi har rådført oss med eieren, mr. Abramovitsj, sier styreformannen.

- Dette er ikke en avgjørelse vi har tatt lett på, vi har diskutert det over en lengre periode, og vi mener vi har gjort det rette, sier Bruce Buck.

John Terry frasa seg ankemuligheten og beklaget oppførselen sin torsdag, og mister dermed de fire neste hjemlige kampene med klubben.

Gjensyn med Villas-Boas
I dag er det Tottenham som står på den andre siden av banen, og det betyr selvfølgelig et gjensyn med forrige manager André Villas-Boas.

Villas-Boas ser ut til å ha fått orden på sakene etter en vanskelig start i Spurs, og en seier over Chelsea kan gi vind i seilene for alvor.

Selv om 35-åringen hevder han ikke er opptatt av å få en personlig revansj, innrømmer Villas-Boas at Tottenham-spillerne gjerne vil ta skalpen på naboklubben.

- Dette handler ikke om noe personlig. Det er noe som er blåst ut av proporsjoner. Men Chelsea holdt denne klubben utenfor mesterligaen og hindret laget fra å spille FA-cupfinale sist sesong. Vi har ingrediensene for at dette skal kunne bli en spektakulær kamp, sier portugiseren, og nedsnakker betydningen av møtet på White Hart Lane.

- Denne kampen kommer ikke til å avgjøre de to lagenes framtid i Premier League. Etter dette oppgjøret er det fortsatt 30 kamper igjen å spille, og begge lag har avgjørende kamper foran seg. Den teller som tre poeng. Den gir oss ikke en pokal, mener André Villas-Boas.