Terry-frifinnelse møtt med jubel på tilhørerbenken

Renvasket for rasismeanklager.

FRIFUNNET: John Terry ble i ettermiddag frikjent etter å ha stått tiltalt for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Anton Ferdinand under en seriekamp mellom Queens Park Ranger og Chelsea i oktober i fjor.Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/NTB scanpix
FRIFUNNET: John Terry ble i ettermiddag frikjent etter å ha stått tiltalt for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Anton Ferdinand under en seriekamp mellom Queens Park Ranger og Chelsea i oktober i fjor.Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): John Terry ble i dag frikjent for anklager om rasisme mot Queens Park Rangers-spilleren Anton Ferdinand.

Etter fire dager med rettsforhandlinger, kunngjorde rettens administrator, dommer Howard Riddle, at det ikke var tilstrekkelig grunnlag for å finne Chelsea-kapteinen skyldig i å ha kommet med rasistisk sjikanerende ytringer mot Ferdinand under en seriekamp på Loftus Road 23. oktober i fjor.

Frifinnelsen ble møtt med jubel fra flere Chelsea-supportere på tilhørerbenken, men Terry selv framsto som uberørt i det han ble ledet forbi medieoppbudet utenfor rettssalen.

Han ga heller ikke noen kommentar før han ble kjørt av gårde fra rettsbygningen i Westminister.

Respekterer avgjørelsen Alison Saunders fra aktoratet sier de respekterer rettens avgjørelse.

- Det var en veldig alvorlig anklage som lå til grunn for saken, nemlig rasistisk hets. Det var av vår oppfatning at dette ikke dreide seg om vennskapelig mobbing på fotballbanen, men at disse anklagene var av en slik karakter at de måtte behandles i en domstol, sier Saunders, ifølge Sky News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer