REVANSJELYSTEN: John Terry har måttet tåle massiv kritikk både for det han har foretatt seg på og utenfor banen. Da han sendte Chelsea opp i 2-0 mot Stoke, var kapteinsbindet et sentralt element i scoringsfeiringen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sang Tan
REVANSJELYSTEN: John Terry har måttet tåle massiv kritikk både for det han har foretatt seg på og utenfor banen. Da han sendte Chelsea opp i 2-0 mot Stoke, var kapteinsbindet et sentralt element i scoringsfeiringen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sang TanVis mer

Terry ga kritikerne svar på tiltale

Ristet av seg City-skuffelsen ved å sende Chelsea til semifinale i FA-cupen.

||| (Dagbladet): Chelsea - Stoke 2-0.

Det har vært skrevet side opp og side ned om John Terrys angivelige sidesprang og påfølgende degradering på landslaget, men i det siste har Chelsea-kapteinen også måttet finne seg i negative skriverier for sine prestasjoner på banen.

Søndag følte imidlertid Terry at han skeptikerne svar på tiltale da han både serverte Frank Lampard til 1-0 og ble servert av samme Lampard da han selv stanget inn det avgjørende 2-0 målet 20 minutter før slutt, som sendte London-laget til FA-cupsemifinale mot Aston Villa.

Selv om det er vanskelig å vite nøyaktig hva Terry intenderte med scoringsfeiringen, var den følelsesladede fiklingen med kapteinsbindet et signal om at han ikke har tenkt til å si fra seg ansvaret som Chelseas hærfører.

Selv insisterer han på at det var vennskapelig mobbing av Stoke-supporterne, som hadde servert Terry en solid porsjon spydigheter fra tribuneplass kampen igjennom

- Det var ikke noe mer enn et stikk til Stoke-fansen. De ga meg litt tyn i løpet av kampen, så jeg tok igjen. Det er sånn fotballen er. De har rett til å gjøre hva de vil på tribunen, og det samme kan jeg på banen, så lenge det oppfattes riktig, og det er jeg sikker på at det ble gjort her, sier Terry til BBC.

- Viktig å slå tilbakeHan understreker at all støyen ikke affiserer ham, men er står samtidig i takknemlighetsgjeld til dem som står ham nærmest. Derfor er han glad for at Chelsea reiste seg etter det overraskende hjemmetapet mot Manchester City før landslagspausen.

- Chelsea har vært veldig støttende, men det viktigste i dag var å slå tilbake etter en dårlig prestasjon (mot Manchester City). Vi ønsket å vise supporterne hvor mye det gikk inn på oss, understreker Terry etter cupseieren.

Stoke hadde allerede slått ut Arsenal av FA-cupen denne sesongen, og Chelsea tok så definitivt ikkke lett på oppgaven mot en fysisk robust motstander med voldsom dødballstyrke.

- Vi har hatt et par dager på å jobbe med dødballer, men de (Stoke) kan også spille seg til sjanser. Jeg synes vi spilte bra på en vanskelig gressmatta, og slo absolutt tilbake etter det som skjedde forrige uke, sier Terry. 

- FestdagKampens første målscorer, Frank Lampard, deler lagkameratens syn.

- Det er aldri enkelt etter tap der man aldri kom opp på vårt vante nivå, slik som vi gjorde forrige uke, men vi var bestemte og slo tilbake, sier Lampard, som sendte Chelsea i ledelsen før pause med et skudd som endret retning i Abdi Faye.

Nå gleder han seg over at de regjerende FA-cupmesterene er ett skritt nærmere å forsvare tittelen og til semifinalefest mot Aston Villa på Wembley i april.

- Å spille på Wembley er en festdag for supporterne. Vi er regjerende mestere, og vi har et sterkt ønske om å komme tilbake for å forsvare tittelen.