VIL FORTSETTE: John Terry ønsker, ifølge både BBC og Sky News' kilder, å fortsette som engelsk landslagskaptein, men avgjørelsen ligger helt og holdent i Fabio Capellos hender.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON
VIL FORTSETTE: John Terry ønsker, ifølge både BBC og Sky News' kilder, å fortsette som engelsk landslagskaptein, men avgjørelsen ligger helt og holdent i Fabio Capellos hender.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

- Terry gir ikke fra seg kapteinsbindet

Vil fortsette som England-kaptein.

||| (Dagbladet): Siste ord ligger på tunga til landslagssjef Fabio Capello, men er det opp til John Terry aleine, fortsetter den skandalebefengte Chelsea-kapteinen også i tilsvarende rolle med tre løver på brystet, opplyser kilder til både BBC og Sky News onsdag ettermiddag.

Spilleren selv forholder seg imidlertid taus inntil han har diskutert spørsmålet med Capello.

— John Terry har bedt meg om å fortelle at han overhodet ikke vil kommentere sin framtid som England-kaptein, sier spillerens talsperson Phil Hall.

Capello er gitt all makt av det engelske fotballforbundet (FA) til ta en avgjørelse i spørsmålet om Terry får fortsette som landslagskaptein, og det er ventet at han ønsker å gjøre seg ferdig med saken før han reiser til trekningen av EM-kvalifiseringsgruppene i Warzawa kommende helg.

Terrys kapteinsrolle i Chelsea er ikke et diskusjonstema, og manager Carlo Ancelotti har stått ved 29-åringens side siden den påståtte utroskapsaffæren med Wayne Bridge sin tidligere kjæreste Vanessa Perroncel slo ned som en bombe sist fredag.

Mange har engasjert seg i saken - deriblant Storbritannias sportsminister Gerry Sutcliffe, som mener Capello bør se seg om etter en ny kaptein.

- På banen er John Terry en fantastisk spiller og en god England-kaptein, men for å være kaptein for England må du ha et bredere ansvar for nasjonen. Om disse anklagene viser seg å være sanne - og i øyeblikket er det bare anklager - reiser det spørsmål om rollen hans som England-kaptein, sa Sutcliffe til Sky News tidligere i uka.

— John Terry har bedt meg om å fortelle at han overhodet ikke vil kommentere sin framtid som England-kaptein, sier spillerens talsperson Phil Hall.