Terry grep dommerens røde kort

Nå risikerer han straff.

(Dagbladet.no): I sommer skrev Chelsea-kaptein John Terry under på en ny femårsavtale med Chelsea, som sikret ham en ukelønn på astronomiske 1,5 millioner kroner i uka.

Det sier det meste om hvor viktig Terry har vært for klubben de siste årene - men i det siste har Terry vært et godt stykke unna sin normale standard.

I enkelte kamper har han også brukt mye energi på dommeren.

Nevnt i dommerens rapport

Det skjedde senest i helga mot Manchester United, der Chelsea tapte 2-0. Kampen var preget av en del kontroversielle dommeravgjørelser - som da John Obi Mikel fikk direkte rødt kort i 1. omgang for å ha stemplet Patrice Evra.

Dommer Mike Dean ble omringet av flere Chelsea-spillere, deriblant Michael Essien og Claude Makelele. Ingen var imidlertid så pågående som John Terry.

Chelsea-kapteinen gikk så langt som å gripe fysisk tak i det røde kortet til Dean i det han skulle vise Mikel av banen.

Terry slapp det gule kortet i den situasjonen, men handlingen var neppe noe sjakktrekk likevel.

TOK TAK I KORTET: Dommer Mike Dean ble tydelig irritert da John Terry tok tak i det røde kortet han var i ferd med å tildele John Obi Mikel. Foto: AFP
TOK TAK I KORTET: Dommer Mike Dean ble tydelig irritert da John Terry tok tak i det røde kortet han var i ferd med å tildele John Obi Mikel. Foto: AFP Vis mer

Dommer Dean nevnte episoden i sin kamprapport til FA, og ifølge Daily Mail vil Chelsea med stor sannsynlighet bli straffet for dårlig disiplin.

Det taler neppe til Terrys fordel at han også tidligere har havnet i klammeri med dommeren.

Får kritikk

Forrige sesong havnet han i en betent konflikt med Graham Poll i kjølvannet av en utvisning mot Tottenham. I etterkant har den pensjonerte dommeren tatt et kraftig oppgjør med Terry i sin selvbiografi.

I boka hevder han at Terry har gått fra å være en høflig og sympatisk spøkefugl, til å bli en kaptein som ikke vet å oppføre seg.

- Jeg mener at John Terry ikke bør være kaptein for England. Han beskyldte meg for å ha fabrikkert en løgnaktig forklaring på hans røde kort, dette ble avslørt som feil, men han er ikke stor nok til å gi en unnskyldning, skrev Poll.

Terry har også måttet tåle skriverier om at José Mourinho holder ham ansvarlig for avskjeden med Chelsea, og at tekstmeldingen Mourinho sendte inneholdt en sarkastisk takk for at Terry hadde «snakket med klubbens hierarki».

Disse ryktene skal imidlertid ha gjort Terry rasende - og i går ble det rapportert i engelske medier at Chelsea-kapteinen vurderer rettslige skritt for å komme påstandene til livs.

Terry grep dommerens røde kort
<B>FIKK EN TØFF OPPGAVE:</B> Med én mann mindre i en time på Old Trafford ble det vanskelig for Chelsea.
KJØLNET FORHOLDET?</B>: Forholdet mellom John Terry og José Mourinho har vært det aller beste i portugiserens tid på Stamford Bridge. I engelsk presse spekuleres det imidlertid i om forholdet kjølnet mot slutten.