TERRYFIC: John Terry stod frem når det gjaldt som mest for Chelsea slik han har gjort i 15 sesonger for de blå og stanget inn 2-1 målet foran 45 000 på Stamfor Bridge.   REUTERS/Eddie Keogh
TERRYFIC: John Terry stod frem når det gjaldt som mest for Chelsea slik han har gjort i 15 sesonger for de blå og stanget inn 2-1 målet foran 45 000 på Stamfor Bridge. REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Terry hjalp Chelsea til seier i sin 400. Premier League-kamp

Og Jay Rodriguez scorte etter bare 13 sekunder.

STAMFORD BRIDGE (Dagbladet): I sin 400. kamp for Chelsea stanget stopperbautaen John Terry inn ledermålet som hjalp laget til en 3-1 seier over Southampton hjemme på Stamford Bridge. 

Betydningen av Terry på «brua» kan knapt beskrives med ord. Chelseas ubestridte kaptein er også den mestscorende midtstopperen i Premier Leagues historie, om man ser bort fra straffespark, med 34 mål.

Men det var gjestene og Jay Rodriguez som kom i fokus allerede etter 13 sekunder på Stamford Bridge. 

Rask på avtrekkeren Michael Essien forsøkte å spille tilbake til forsvaret men ballen ble plukket opp at Rodriguez som enkelt satte inn kampens første bak en sjanseløs Petr Cech. Mourinho hadde knapt kommet ut av tunellen før Chelsea lå under 0-1. 

- Hva kan man gjøre når de scorer etter 13 sekunder? Southampton-målet var som en kniv i ryggen, men vi spilte bra og fikk ikke panikk, sa José Mourinho etter kampen. 

Rodriguez' hurtige nettkjenning føyer han inn sammen med tre andre spillere som alle har scoret etter 13 sekunder i årets Premier League, de to andre målene er Jesus Navas og Asmir Begovics mirakelmål mot nettopp Southampton.

Etter målet var Chelsea i førersetet i store deler av kampen. Både Oscar og Torres hadde store sjanser til å utligne i første omgang, men en mesterlig Artur Boruc i Southampton-målet holdt unna til pause. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Essien fra start - Essien ble byttet av etter 45 minutter fordi han hadde gult kort og vi spilte mot et lag som satset på kontringer. Det var et naturlig bytte, sa Mourinho

I pausen valgte Mourinho å bytte ut Essien til fordel for Demba Ba. Selv om ghaneseren fikk skryt av Mourinho etter kampen var det tydelig at 30-åringen var rusten. Sist Essien spilte Premier League-fotball var 13. mai 2012 i hjemmekampen mot Blackburn. 

- Alle gjør tabber og Essien prøvde å spille ballen tilbake. Men han spilte også en stor rolle i stabiliseringen av midtbanen, fortsatte Mourinho


Boruc ut med skade Chelseas utligning kom kun ti minutter ut i andre omgang da en corner fra Frank Lampard ble headet ned i feltet av Branislav Ivanovic. Innbytter Ba fikk ei tå på ballen som spratt i stolpen før en umarkert Gary Cahill på akrobatisk vis fikk stupheadet ballen bakover og inn i mål. 

Artur Boruc, som til da hadde gjort en kjempekamp og stoppet alt Chelsea kunne sparke og stange mot polakken, måtte gå av banen etter målet og ble erstattet av 21 år gamle Paulo Gazzaniga på stillingen 1-1. 

Southampton-manager Mauricio Pochettino sa etter kampen at situsjonen til Boruc er usikker og at han er på vei til sykehuset for å ta røntgen av den skadede hånda. Keeperen kan i værste fall være ute en god stund om det er snakk om et brudd.

Ba punkterte Chelsea punkterte kampen med fem minutter igjen å spille da Ramires fikk lagt inn etter en fantastisk soloprestasjon da han driblet av Southampton-forsvaret og fikk lagt inn til Demba Ba som fikk sklidd inn ballen bak Gazzaniga i Saints-målet til 3-1.

Resultatet betyr at Southampton blir på syvendeplass med 22 poeng, like mange poeng som Manchester United. Chelsea forblir på andreplass med 27 poeng, fire bak Arsenal.

FØRST UT: Jay Rodrigues førte seg inn i klubben med Asmir Begovic, Jesus Navas som alle har scoret etter 13 sekunder så langt i sesongen. AFP PHOTO/GLYN KIRK
FØRST UT: Jay Rodrigues førte seg inn i klubben med Asmir Begovic, Jesus Navas som alle har scoret etter 13 sekunder så langt i sesongen. AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer