Terry nekter for at han leker spillende manager

Ryktene ble forsterket etter Napoli-seier.

STÅR STERKT I CHELSEA: John Terry har en sterk posisjon på Stamford Bridge. Men ikke så sterk at han overstyrer Roberto Di Matteo, insisterer han. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
STÅR STERKT I CHELSEA: John Terry har en sterk posisjon på Stamford Bridge. Men ikke så sterk at han overstyrer Roberto Di Matteo, insisterer han. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)Vis mer

• I livestudio kl. 13.45: Chelsea - Tottenham

(Dagbladet): John Terry var blant spillerne som ble kritisert for å le og fleipe to dager etter at André Villas-Boas fikk sparken som Chelsea-manager.

Kapteinen har en sterk posisjon på Stamford Bridge, så sterk at flere mistenker at han hadde en finger med i spillet da portugiseren mistet jobben.

For øyeblikket er det assistentmanager Roberto Di Matteo som tar de sportslige avgjørelsene i Chelsea. Eller er det egentlig John Terry? Ryktene ble i hvert fall ikke færre av at 31-åringen brølte ut sine instruksjoner fra sidelinja i Champions League-oppgjøret mot Napoli nylig, etter at han selv ble byttet ut med skade.

Nå forsøker Terry å legge saken død i et intervju med London Evening Standard.

- For å svare på påstander om at det er jeg som er manageren, vil jeg gjerne si at Robbie (Di Matteo) har stått fram og vært strålende. Jeg brenner for Chelsea enten jeg er på banen eller ikke. Om jeg fortsatt hadde vært på banen mot Napoli, ville jeg sagt de samme tingene som jeg sa fra sidelinja. Det er jobben min som kaptein for denne klubben, sier Terry.

Han var ikke med mot Manchester City i midtuka, og da endte det med tap igjen, slik det gjerne gjør når han er ute av laget. I den svært viktige kampen mot Tottenham i dag er han ventet tilbake - der Chelsea bør vinne for å ha et realistisk håp om å komme seg inn i topp fire før sesongen er over.

Og ifølge John Terry er det Roberto Di Matteo som vil stå for både laguttak og taktikk, uansett om han selv spiller eller ikke.

- Bare fordi jeg må gå av banen, betyr det ikke at innstillingen min endrer seg. Folk tolker det kanskje feil, men jeg bryr meg om denne fotballklubben - det gjør vi alle sammen - og Robbie og staben hans skal ha all mulig ros, sier han.

STORKAMP: Tottenham møter Chelsea på Stamford Bridge i dag, i en kamp som kan få stor innvirkning på hvem som sikrer en topp fire-plassering til slutt. Foto: (AP Photo/Alastair Grant)
STORKAMP: Tottenham møter Chelsea på Stamford Bridge i dag, i en kamp som kan få stor innvirkning på hvem som sikrer en topp fire-plassering til slutt. Foto: (AP Photo/Alastair Grant) Vis mer