1-0: Emmanuel Adebayor vant duellen med Petr Cech og ga Spurs ledelsen etter åtte minutter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
1-0: Emmanuel Adebayor vant duellen med Petr Cech og ga Spurs ledelsen etter åtte minutter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan MartinezVis mer

Terry reddet Chelsea med ryggen på overtid

Manchester-lagene kan juble etter 1-1 i London.

(Dagbladet): Tottenham - Chelsea 1-1.

Manchester-lagene i toppen av Premier League har størst grunn til å juble etter at Tottenham og Chelsea spilte uavgjort i London-derbyet i kveld.

Ingen av lagene klarte å avgjøre en artig fotballkamp med mange sjanser, men Chelsea bør takke sin omstridte kaptein John Terry spesielt etter ett poeng på White Hart Lane.

Terry var nemlig i veien da Emmanuel Adebayor trillet ballen forbi Petr Cech på overtid, og hindret 2-1 med ryggen like foran mål.

Kapteinen er fortsatt i hardt vær på grunn av rasismesaken i England, men spilte en god kamp for Chelsea på bortebane.

- Siden denne situasjonen oppsto har Terry vist karakter og styrke. Han har alltid klart å være profesjonell på banen også i vanskelige perioder. Det er slik han er, sier Chelsea-manager André Villas-Boas på TV 2 etter oppgjøret.

Skled forbi Cech
Småskadde Gareth Bales muligheter til å være med i kveld ble anslått til 50/50 omtrent på forhånd, og etter åtte minutter viste han hvorfor Harry Redknapp tok sjansen på å bruke ham fra start.

Sandro taklet ballen fra Daniel Sturridge på Tottenhams halvdel, og sendte Bale i vei langs venstrekanten. Innlegget mot Emmanuel Adebayor var lavt og perfekt, og der inne foran mål kom en småfeig Petr Cech for seint inn i duellen til å stoppe spissen.

1-0 trillet inn.

Hands-krangling
De første tjue minuttene var Tottenham totalt dominerende på White Hart Lane, men Chelsea svarte etter 24.

Scott Parker taklet ballen i Ashley Cole, som fikk den med seg til linja.

1-1: Daniel Sturridges utlikning for Chelsea var ikke helt ulik den første scoringen.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN
1-1: Daniel Sturridges utlikning for Chelsea var ikke helt ulik den første scoringen.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN Vis mer

Backens innlegg var minst like bra som Gareth Bales nevnte, retningen perfekt mot Daniel Sturridge, og et småsovende Spurs-forsvar så spissen bredside inn utlikningen.

Parker mente Cole fikk med seg ballen med hånda i starten av det angrepet, men dommer Howard Webb var uenig i at det var straffbar hands.

1-1 til pause, etter en omgang som forøvrig tok knekken på både Branislav Ivanovic og John Obi Mikel.

Det til tross for Didier Drogbas kjempeprestasjon like før hvilen: Et nydelig brystnedtak og en suser i nærmeste stolpe.

Friedel reddet Spurs
Etter pause fortsatte kampen som åpen og morsom, og Chelsea fikk den første store sjansen, da Didier Drogba spilte Ramires alene med keeper.

Brad Friedel var imidlertid våkent ute mot brassen, og styrte avslutningen unna mål.

Tottenham på sin side hadde en ball i nettet etter en time, men William Gallas ble trolig feilaktig avvinket for offside i det han stusset videre til Adebayor, som satte kula i mål med skulderen.

Hjemmelaget virket noe svekket i andre omgang, kanskje på grunn av at en skadet Rafael van der Vaart ble erstattet av en direkte svak Roman Pavljutsjenko.

Enorme sjanser
Likevel kunne Tottenham tatt seieren mot slutten.

Sandros skudd via et Chelsea-bein var svært nær å duppe over Petr Cech, og William Gallas fikk en stor sjanse på den påfølgende corneren.

Mål ble det derimot ikke, heller ikke da Ramires fikk heade helt alene inne i Tottenham-feltet like før slutt, og utrolig nok ikke da Emmanuel Adebayor som nevnt ble stoppet av John Terry på overtid.

FÅR SKRYT: Rasismetiltalte John Terry.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
FÅR SKRYT: Rasismetiltalte John Terry.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

Poengdeling er skuffende for begge to, spesielt med tanke på luken som danner seg oppover mot Manchester-lagene på de to første plassene.

- Begge lag hadde flere sjanser, men vi kan være fornøyde med ett poeng, sier Emmanuel Adebayor på TV 2 etter kampen.

Fornøyd er Ashley Cole også.

- Det vil alltid være vanskelig å komme til steder som dette, og Tottenham spilte godt. Men vi fulgte planen vår og kom tilbake med et flott mål av Daniel Sturridge, sier Cole.

- Vi kan være litt skuffet fordi vi er hjemme og hadde muligheten til å komme litt unna Chelsea og Arsenal, men vi må være fornøyde med prestasjonen, sier Adebayor.

Tottenham er nå ni poeng bak Manchester City, Chelsea elleve.