MOT STRAFFESAK: Chelseas John Terry (t.v) er anklaget for rasistiske bemerkninger mot Anton Ferdinand (t.h). Foto: REUTERS/Toby Melville
MOT STRAFFESAK: Chelseas John Terry (t.v) er anklaget for rasistiske bemerkninger mot Anton Ferdinand (t.h). Foto: REUTERS/Toby MelvilleVis mer

Terry siktes for rasisme

Chelsea-kaptein må i retten 1. februar.

(Dagbladet): Britisk påtalemyndighet har i ettermiddag bestemt seg for å opprette siktelse mot John Terry, for rasisme mot QPR-stopper Anton Ferdinand.

Påtalemyndighetens Alison Saunders bekrefter dette overfor BBC. Terry møter i retten 1. februar.

Ifølge Sky News sier Terry at han er skuffet over avgjørelsen.

Nebb og klør - Jeg vil kjempe med nebb og klør for å renvaske meg, sier Terry.

Saunders mener etterforskningen viser at QPR-stopper Ferdinand ble utsatt for rasisme ute på banen.

- Etter at vi har gjennomgått alle beviser er vi trygge på at det finnes nok bevis til en dom. Det er i offentlighetens interesse at denne saken forfølges, sier Saunders.

Chelsea-kapteinen var raskt ute med å ta til motmæle mot ryktene og beskyldningene som spredte seg på nettet etter kampen i oktober.

- Det hele var en misforståelse, sa 30-årige Terry etter kampen på Loftus Road som endte med 0-1-tap 23. oktober.

Til media har England-kapteinen forklart at munnhuggeriet med Rio Ferdinands lillebror tvert imot skyldtes at han trodde Ferdinand beskyldte ham for å ha slengt en rasistisk kommentar.

Svarte aggressivt - Jeg har sett mange kommentater til diverse videoer fra kampen. Jeg er skuffet dersom folk drar feil konklusjoner. Jeg trodde Anton beskyldte meg for å være rasistisk, og derfor svarte jeg aggressivt og at han ikke måtte si noe sånn, sier John Terry ifølge The Guardian.

Politiet innledet imidlertid etterforskning etter å ha mottatt anmeldelse, og skal ha gjennomgått mer materiale, blant annet videobevis, de siste dagene.

Nå har de bestemt seg, og oppretter sak mot den tidligere England-kapteinen.

Støttes av Villas-Boas Chelsea møter Tottenham i toppkamp i Premier League i morgen, og Chelsea-manager Andre Villas-Boas uttalte tidligere i dag at klubben står bak kapteinen.

- Det eneste jeg vet er at jeg skal støtte John Terry fullt ut, sier Villas Boas.

I går ble Liverpools Luis Suarez' gitt en FA-karantene på åtte kamper for rasisme mot Manchester Uniteds Patrice Evra. Fordi saken mot Terry skyldes en klage fra publikum har den havnet hos politiet framfor det engelske fotballforbundet.

Even Strete er leder i Chelsea Supporters Norway, og han har blandete følelser.

- Vi vil jo ikke ha noe rasisme i fotballen, dersom John Terry har gjort seg skyldig i det. Samtidig ser vi at klubben støtter Terry og forsvarer ham. Dette er vanskelig å kommentere. Det er viktig å slå ned på rasisme, men det kan være litt overkill at han må i retten, sier Strete til Dagbladet.

- Tror du han spiller mot Spurs i morgen?

- Ja, det tror jeg. Han har vært gjennom en vinterdag før, og han er kvitt skaden han pådro seg mandag.

- Vil han påvirkes av oppstyret ute på banen?

- Nei, jeg tror han blir enda mer besluttsom. Hvis han taper en duell er det fordi han er blitt litt treigere, sier supporterlederen.