IKKE SÅ ALVORLIG: John Terry tok ingen sjanser da han fikk en skade i foten tidligere i dag. Men nå regner han med å bli klar allerede til lørdagens FA-cupfinale - og dermed også fotball-VM om 30 dager. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
IKKE SÅ ALVORLIG: John Terry tok ingen sjanser da han fikk en skade i foten tidligere i dag. Men nå regner han med å bli klar allerede til lørdagens FA-cupfinale - og dermed også fotball-VM om 30 dager. Foto: Eddie Keogh, Reuters/ScanpixVis mer

Terry slapp med VM-skrekken

- Bildene viste at det ikke var noe brudd.

|||

John Terry fryktet først at han kunne miste VM-sluttspillet i Sør-Afrika, men skaden han pådro seg i dag viser seg å være mindre alvorlig enn først antatt.

På en Chelsea-trening foran lørdagens FA-cupfinale mot Portsmouth gikk midtstopperen ned for telling med det man trodde kunne være et brudd.

- Jeg fikk en liten smell på treningen, og med en så viktig kamp på lørdag var det riktig å sette på en beskyttende støvel på foten og ta noen røntgenbilder, sier Terry.

- Bildene viste at det ikke var noe brudd. Jeg håper jeg kan trene fredag, og selvfølgelig spille i FA-cupfinalen lørdag.

Terry er lagkaptein for Chelsea og en svært viktig brikke i laget, selv om han tidligere denne våren har opplevd både formsvikt, og det å miste kapteinsbindet på landslaget på grunn av en utroskapsskandale.

29-åringens oppofrende spillestil har også ført til at han har pådratt seg flere skader de siste åra, deriblant nettopp brudd i foten og ryggproblemer.

Landslagssjef Fabio Capello er nok lettet over at Terrys skade ikke ser alvorlig ut, spesielt med tanke på at flere av hans andre midtstoppere sliter med skader. Manchester Uniteds Rio Ferdinand har mistet store deler av inneværende sesong på grunn av skader i rygg og legg, mens Tottenhams Ledley King har kroniske kneproblemer som gjør at han nesten ikke kan trene mellom kamper.

Capello har dessuten ankelskaden til Manchester Citys Gareth Barry å bekymre seg over. Førstevalget i den defensive midtbanerollen skadet seg i forrige uke. En undersøkelse 24. mai avgjør om Barry rekker VM.

(NTB)

Terry slapp med VM-skrekken