Terry tar på seg skyld for Villas-Boas' avgang

Nå vil kapteinen slåss for drakten.

STERK SPILLERGRUPPE: John Terry skal ha ledet spillerne som ønsket Chelsea-sjef Andre Villas-Boas vekk. Nå tar kapteinen selvkritikk. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
STERK SPILLERGRUPPE: John Terry skal ha ledet spillerne som ønsket Chelsea-sjef Andre Villas-Boas vekk. Nå tar kapteinen selvkritikk. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Chelsea-kaptein John Terry mener spillerne også må ta deler av skylden for at André Villas-Boas ikke ble noen managersuksess på Stamford Bridge.

Etter tapet mot West Brom sist helg så fikk portugiseren sparken. Villas-Boas skal ha «mistet garderoben», som det heter, og en sterk spillergruppe får litt av skylden for at den tidligere Porto-treneren bare fikk trekvart sesong i London-klubben.

- Det er trist for André at alt blir lagt på hans skuldrer når jeg tror spillerne vil rekke hånden i været og medgi at vi helt enkelt ikke har vært gode nok. Og vi har alle gjort feil, sier Terry foran lørdagens seriekamp mot Stoke.

Terry er trolig tilbake i spill etter inngrepet i kneet som gjorde at han manglet i de sju siste kampene Vilas-Boas ledet Chelsea. Roberto Di Matteo har rykket opp fra å være assistent til manager ut sesongen. Den tidligere Chelsea-spilleren har også fått med seg Eddie Newton, også han mangeårig spiller i helblått. I midtuken tok Chelsea seg videre i FA-cupen mot Birmingham fra nivå to.

- Vi ga alt for ham (Villas-Boas), og for Robbie (Di Matteo) som har kommet inn og tatt styringen og for Eddie som også er hentet inn. Det er godt å ha kjente ansikter som kjenner klubben. Nå må vi vise at vi bryr oss om drakten. Begge har spilt her, og vi må slåss for drakten. Det er beskjeden til gutta før kamp, sier Terry.

Chelsea jakter fortsatt mesterligakvalifisering. Klubben har fire strake seirer mot Stoke.

(NTB)