Terry trente 24 timer etter operasjonen

Men legen vil ikke si noe om når han kommer tilbake.

(Dagbladet.no:) Skadekrisa i Chelsea skaper hodebry for manager José Mourinho. Han har sett at de regjerende seriemesterne har sluppet inn seks mål på tre kamper i John Terrys skadefravær.

Det er sjelden kost for gutta fra Stamford Bridge.

- Normalt sett skal Chelsea slippe inn null mål på tre kamper, sier Mourinho i kjent stil.

Engelske medier har de siste dagene spekulert i at Terry vil miste alt fra noen uker til hele tre måneder, på grunn av en ryggskade. Det ser imidlertid lysere ut for Chelsea-fansen nå.

Vil ikke sette noen dato

Under 24 timer etter den vellykkede operasjonen i Frankrike, var nemlig midtstopperen tilbake på treningsfeltet. Fredag jogget han lett i Cobham, hvor han hadde ei lett økt sammen med fysioterapeut Denis Talbot.

- Instruksjonene fra kirurgen var å løpe dagen etter operasjonen. Det er veldig bra for oss og for John, sier klubblege Bryan English til klubbens hjemmeside.

Han ønsker ikke å delta i diskusjonen om når landslagsspilleren vil være tilbake på banen.

VOND RYGG: John Terry er operert for en ryggskade, og trente lett fredag formiddag. Arkivfoto: REUTERS
VOND RYGG: John Terry er operert for en ryggskade, og trente lett fredag formiddag. Arkivfoto: REUTERS Vis mer

- Jeg hører at såkalte eksperter sier han vil være ute i seks uker, men de kjenner ikke detaljene rundt skaden hans. Jeg vil ikke delta i denne diskusjonen, sier English.

Legen understreker at de ikke vil legge press på Terry, og sier at det er i alles interesse at han blir matchet forsiktig.

- Skal komme oss gjennom dette

José Mourinho legger ikke skjul på at han har hatt en tung juleperiode. I tillegg til Terry er Petr Cech, Carlo Cudicini, Joe Cole og Arjen Robben skadet.

- Dette er en vanskelig periode siden vi ikke har spillere tilgjengelig som kan forbedre ting, vi kan ikke rotere slik vi pleier og dermed heller ikke legge det samme presset på spillerne, sier Mourinho ifølge nyhetsbyrået AP.

- Men vi skal komme oss gjennom dette.

For tro ikke at portugiseren er en mann som resignerer. Han er antageligvis den siste som kommer til å innrømme at kampen om seriegullet er over. Og den kampen er selvfølgelig ikke over heller, Chelsea er tross alt bare fire poeng bak Manchester United.

Skadesituasjonen har vært så ille at Mourinho har vurdert å dytte storscoreren Didier Drogba ned i midtforsvaret.

- Jeg liker ikke å spille i forsvar, men jeg vil gjøre det hvis det er til lagets beste, sier Drogba.

Chelsea møter Fulham på hjemmebane lørdag ettermiddag, og Manchester United spiller hjemme mot Reading.

DEPPER: José Mourinho liker ikke det som har skjedd i jula, og Chelsea har sluppet inn seks mål på de tre siste kampene.