NEKTET Å TA TERRY I HÅNDA: Da QPR møtte Chelsea i ligaen for snaue to uker siden, nektet Anton Ferdinand å ta John Terry i hånda. I dag ble Terry kjent skyldig i å ha rasehetset Ferdinand under en kamp i oktober i fjor. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
NEKTET Å TA TERRY I HÅNDA: Da QPR møtte Chelsea i ligaen for snaue to uker siden, nektet Anton Ferdinand å ta John Terry i hånda. I dag ble Terry kjent skyldig i å ha rasehetset Ferdinand under en kamp i oktober i fjor. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

Terry utestenges i fire kamper for rasisme

Må også betale bot på over to millioner kroner.

(Dagbladet): I retten ble John Terry frifunnet for rasisme mot QPR-stopper Anton Ferdinand.

Men kravene til bevis er ikke like strenge hos FA som i rettsapparatet - og etter en fire dagers disiplinærhøring ble Terry i dag kjent skyldig i å ha kalt Ferdinand en «fucking black cunt» under en ligakamp 23. oktober i fjor.

Chelsea-kapteinen utestenges i fire kamper, og får også en bot på 220 000 pund - drøye to millioner kroner.

Terry har 14 dager på seg til å anke straffen.

- Straffen trer ikke i kraft før utfallet av en eventuell anke er klart, eller ankefristen utløper, eller Mr. Terry bestemmer seg for å ikke anke. Dette er for å sikre at straffen ikke iverksettes før en anke, slik at Mr. Terry har en effektiv klageadgang, skriver FA i en pressemelding.

I fotballens egne organer kan Terry dømmes så lenge man fant det «sannsynlig» at han sa noe rasistisk til Anton Ferdinand. I retten måtte aktoratet bevise «utover rimelig tvil» at Terry hadde gjort seg skyldig i rasistisk hets - noe de ikke greide.

For fire dager siden annonserte Terry at han gir seg på landslaget. Skylda la han på FA.

- Jeg føler at FA, med å forfølge en sak der jeg allerede har blitt frifunnet av retten, har gjort min posisjon på landslaget uholdbar, sa han i en pressemelding.

Liverpools Luis Suarez ble sist sesong utestengt i åtte kamper for rasisme mot Patrice Evra. Terry slipper altså med halve straffen, noe som kan skyldes at FA mener Liverpool-spissen gjorde seg skyldig i gjentatte rasistiske bemerkninger.

Om straffen mot Terry blir stående, setter det Chelsea i en kinkig situasjon. Klubben utestengte i våres en supporter på livstid, etter rasistisk hets av Didier Drogba.