Terrys Chelsea-framtid avgjøres i dag

City venter på avklaring.

ØNSKET I CITY: Om pengesterke Manchester City får det som de ønsker, blir John Terry (t.h.) lagkamerat med Ched Evans kommende sesong.Foto: SCANPIX/AP Photo/Lefteris Pitarakis
ØNSKET I CITY: Om pengesterke Manchester City får det som de ønsker, blir John Terry (t.h.) lagkamerat med Ched Evans kommende sesong.Foto: SCANPIX/AP Photo/Lefteris PitarakisVis mer

(Dagbladet.no): John Terry møter i dag ledelsen i Chelsea ansikt til ansikt for første gang etter at Manchester City kom på banen med bud i 300-millionersklassen for klubb- og landslagskapteinen.

Ifølge The Independent vil disse samtalene være helt avgjørende for Terrys framtid i klubben.

Det virker smått utenkelig at Chelsea-ikonet skal forlate klubben han har spilt for siden han var 14 år gammel. Klubbens offisielle standpunkt ble også ettertrykkelig understreket da manager Carlo Ancelotti møtte engelsk presse for første gang tidligere i uka.

- John Terry vil være kaptein i Chelsea. Vi ønsker å beholde ham for alltid. Jeg hører snakk om Manchester City, og om prisen for Terry - det finnes ingen pris for Terry. Han vil være i Chelsea for alltid, som han selv også har sagt. Chelsea og Terry, den historien fortsetter, fastslo Ancelotti.

Tilbakeviser rift
Allikevel har enkelte rapporter i England antydet at Terry er rasende på klubbledelsen over at ingen skal ha pratet med ham etter at Manchester Citys interesse ble formalisert i form av et offisielt bud, melder nyhetsbyrået Press Association.

- Det er fullstendig nonsens å antyde at klubben ikke har pratet med John Terry i det siste. Vi har snakket med ham flere ganger, og vi kommer til å fortsette samtalene når han kommer tilbake fra ferie, sier en ikke navngitt klubbkilde til PA.

- Han er fullstendig klar over vårt standpunkt over at han ikke er til salgs, og han er takknemlig for at både klubben og manageren gikkk offentlig ut og tok standpunkt da vi pratet med ham om det, legger kilden til.

Roman Abramovitsj er villig til å strekke seg svært langt i et forsøk på å beholde Terry i Chelsea, noe som blant annet kan føre til at kapteinen blir belønnet med en lønnsøkning.

Terry tjener rundt 200 000 kroner mindre i uka enn klubbens best betalte spiller, Frank Lampard, og det er en forskjell de sannsynligvis akter å utjevne i et forsøk på å blidgjøre ham.

City på gjerdet
Manchester City har nå satt seg på overgangsgjerdet og venter på utfallet av Terrys samtaler med Chelsea. Det er dermed ikke ventet at sjeikene fra Abu Dhabi finner fram sjekkheftet før Terry eventuelt går ut med en offentlig uttalelse om at han ønsker å forlate Chelsea, melder The Guardian.

I og med at London-klubben er svært så motvillige til å selge midtstopperen, kreves det sannsynligvis en formell overgangssøknad fra Terrys side for at City skal sende et tredje og forbedret bud til Stamford Bridge.

Skulle derimot Terry sverge troskap til Chelsea, betyr det slutten for Manchester Citys interesse.

- Oppblåst marked
Chelsea har på sin side side lovet supporterne en storsignering i løpet av overgangsvinduet, men Carlo Ancelotti medgir at det er et prosjekt som kan trekke ut i tid med tanke på hvor overopphetet det europeiske markedet er i øyeblikket.

- Det er et merkelig overgangsmarkedet, som har blitt blåst opp av Real Madrids vanvittige kjøp. Det er vanskelig å hente noen i dette klimaet, men det er fortsatt tid fram mot 31. august, sier Chelsea-manageren i et intervju med den italienske statskanalen RAI.

Franck Ribery har blitt nevnt som et mulig mål. Det samme har også Ancelottis tidligere elever i AC Milan, Alexandre Pato og Andrea Pirlo, men italieneren tilbakeviser at han har foretatt seg noe overfor sin gamle arbeidsgiver.

- Chelsea har aldri lagt inn noe bud på verken Pirlo eller Pato, men det betyr ikke at vi ikke kommer til å gjøre det i framtida, sier Ancelotti.