UPOPULÆR: John Terry fortalte pressen at misnøyen i den engelske landslagstroppen skulle drøftes på et møte med trenerteamet. Det skal ikke ha blitt godt motatt, verken av Fabio Capello eller de fleste spillerne. Foto: Paul Ellis / AFP.
UPOPULÆR: John Terry fortalte pressen at misnøyen i den engelske landslagstroppen skulle drøftes på et møte med trenerteamet. Det skal ikke ha blitt godt motatt, verken av Fabio Capello eller de fleste spillerne. Foto: Paul Ellis / AFP.Vis mer

- Terrys møteavsløring splitter England-troppen

Skal ha gjort Capello forbannet.

||| (Dagbladet): Det er ikke bare i den franske landslagstroppen det går hardt for seg for tida.

Flere engelske medier melder at stemingen i den engelske landslagstroppen heller ikke er spesielt idyllisk.

Det var i kjølvannet av 0-0 mot Algerie at spillerne planla å møtes for å snakke ut om tilstandene i VM-troppen.

Nå skriver flere engelske medier at verken Fabio Capello eller de fleste England-spillerne ble spesielt begeistret over at den tidligere landslagskapteinen snakket med mediene om møtet.

Terrys utsagn på pressekonferansen ga inntrykk av at Chelsea-stopperen hadde mandat for å snakke på vegne av spillerne.

- Spillerne kan si hva de føler. Hvis det opprører ham er det nesten sånn at jeg sier: Vet du hva? Hva så?

- Hvis vi ikke kan være ærlige med hverandre er det ingen vits i at vi er her, sa Terry ifølge Guardian.

Daily Mirror skriver at Terry nå er i et mindretall av spillerne som mener det var riktig å gå ut offentlig med spillernes synspunkter.

- Fabio drakk rødvin
Avisa melder at Frank Lampard, Wayne Rooney, Aaron Lennon, David James, Peter Crouch, Glen Johnson, Jamie Carragher og Steven Gerrard var tilstede på møtet.

Ifølge Terry var møtet konstruktivt og avslappet.

- Han (Capello) satt der med en flaske rødvin med spillergruppa og det var fint. Det var mer avslappet for ham og oss. For første gang siden manageren tok over satt vi slik, og han lot oss ta en øl. Vanligvis går alle rett tilbake til rommet og blir der til frokost neste morgen, men nå ble syv eller åtte spillere sittende igjen og snakke om kampen. Vi tok én øl hver, og gikk til sengs.

GA BESKJED: Fabio Capello skal ha gitt spillerne beskjed om hvem som er sjefen. Foto: Darren Staples / REUTERS.
GA BESKJED: Fabio Capello skal ha gitt spillerne beskjed om hvem som er sjefen. Foto: Darren Staples / REUTERS. Vis mer

Nyhetsbyrået PA skriver imidlertid at kapteinens forslag om å rense luften ble hardt slått ned av Fabio Capello.

Daily Mirror mener å vite at Terry aldri fikk slippe skikkelig til med sine synspunkter.

- Alle gikk til møtet med en forventning om å kunne snakke ærlig sammen, men Fabio sto opp i rommet og gjorde det klart overfor spillerne at han ikke ville tolerere noen debatt, sier en kilde til avisa.

Firer litt
Spillerne skal ha vært misfornøyde med en rekke ting, blant annet Capellos politikk om å offentliggjøre startoppstilingen tett opp mot kampstart.

Nå mener Sky Sports' kilder å vite at italieneren har akseptert å fire på praksisen.

Flere engelske medier skriver også at spillerne skal ha et ønske om å endre formasjon til 4-5-1, en formasjon som ville inkludere Joe Cole i startoppstillingen.

I tillegg skal spillerne ikke være særlig begeistret over håndteringen av keepersituasjonen etter Robert Greens tabbe mot USA.

Onsdag spiller England mot Slovenia.

Da er engelskmennene helt avhenige av seier for å ikke ryke ut av VM i gruppespillet. Det hadde isåfall vært første gang siden 1958.

ØNSKET MED: Flere medier skriver at spillerne ønsker Joe Cole med involvert for England. Den snart kontraktsløse spilleren har ikke vært på banen i VM enda. Foto: Paul Ellis / AFP.
ØNSKET MED: Flere medier skriver at spillerne ønsker Joe Cole med involvert for England. Den snart kontraktsløse spilleren har ikke vært på banen i VM enda. Foto: Paul Ellis / AFP. Vis mer