TIL FINALEN:  Cecilie Leganger og Nora Mørk er sammen med Larvik klar for NM finale mot Tertnes, etter å ha slått ut Byåsen i kveld. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
TIL FINALEN: Cecilie Leganger og Nora Mørk er sammen med Larvik klar for NM finale mot Tertnes, etter å ha slått ut Byåsen i kveld. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

Tertnes møter Larvik i NM-finalen

Nora Mørk toppscorer mot Byåsen med ni mål.

Tertnes er klar for sin annen NM-finale i håndball for kvinner og møter Larvik i Oslo Spektrum 30. desember.

Tertnes hadde ingen særlige problemer med å slå Oppsal 25-14 i sin semifinale. I Trondheim ble det derimot mye mer spennende i oppgjøret mellom Byåsen og Larvik.

Larvik-jentene er klar for sin tolvte strake NM-finale etter 30-27-seier. Det ble en jevn affære. Selv om Byåsen aldri var i ledelsen, lot de aldri gjestene få en større ledelse enn to mål. Larvik ledet da også med to mål ved pause.

Man trodde kanskje at Larvik skulle gi mer gass etter hvilen, men kampen ble ikke avgjort før mot slutten da Anja Hammerseng-Edin og Nora Mørk virkelig tok ansvar.

Nora Mørk ble Larviks toppscorer med ni mål, mens Tonje Nøstvold var best og sist på åtte mål for Byåsen.

- Vi var forberedt på at det ville bli jevnt. Vi har hatt et tøft program i det siste, mens de kanskje har fått hvilt litt mer. Uansett var det godt å vinne, for det var jo tross alt en NM-finale som sto på spill, sa Mørk til TV 2.

Hun har gått glipp av de siste mesterskapene for Norge og NM-finalene for Larvik de to siste årene på grunn av sine mange skader. Nå er hun klar for fest i hovedstaden på årets nest siste dag.

Finalemotstander blir ikke helt uventet Tertnes. Gjestene fra Oppsal var en del svekket fordi laget manglet sin toppscorer Izabel Duda. Selv om spillerne kjempet tappert, klarte de ikke å hindre at favorittene vant relativt upresset.

(NTB)