Tertnes ute av cupen tross 23-målsseier

Er disket av forbundet.

SPARKET UT AV NM: Tertnes er ute av cupen tross storseier. Her er trener Tore Johannessen og Marthe Reinkind (som var spilleberettiget i cupen) forbundets kick-off til håndballsesongen Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
SPARKET UT AV NM: Tertnes er ute av cupen tross storseier. Her er trener Tore Johannessen og Marthe Reinkind (som var spilleberettiget i cupen) forbundets kick-off til håndballsesongen Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

|||Kvinnelaget til Tertnes slo Os 41-18 i 2. runde i cupen, men seieren hjalp lite, for begge lagene er nå ute av håndball-NM for i år.

Det er håndballforbundet som har disket begge lagene, og årsaken er at de har brukt ulovlige spillere. Det ble avdekket under registreringen av kamprapporten.

Tertnes spilte med, blant andre, Beate Nilsen, Tonje Løseth, Stine Rucetta Skogrand, Helene Matre, Henriette Sognnæs og Madeleine Riise. Ingen av dem skulle ha spilt.

Os hadde med Susann Rosvold, Line Borsholm og Yvonne Johannessen, og de hadde heller ikke deltakerberettigelse som det heter.

Norges Håndballforbund har tatt opp denne saken på selvstendig grunnlag, og begge lagene taper kampen. Det betyr at de er ute av cupen. Dessuten betyr det at Bjørnar som skulle ha møtt vinneren av Tertnes - Os, får walkover i 3. runde.

Vedtaket kan ankes inn for disiplinærutvalget innen håndballforbundet innen 17.

Også på herresida er et eliteserielag kastet ut av cupen. ØIF Arendal slo Fram 36-19 i 3. runde, men sørlendingene brukte en ikke spilleberettiget spiller og er diskvalifisert. Anders N. Christensen hadde på dette tidspunkt sin spillertilhørighet til Kristiansand.

(NTB)