Tessem: - Godt med ny kamp

MINSK (Dagbladet.no): Landslagsferskingen Jo Tessem priser seg lykkelig over at det bare tar fire dager før Norge kan radere ut Ullevaal-fadesen.

- Det er godt med en ny fotballkamp. Vanligvis er det langt i mellom. Etter en sånn opplevelse er det en fordel å ha to på rad, slik at vi kan rette opp ting, sier Southampton-spilleren.

Sjøl har han bare to A-landskamper. De har kommer i løpet av fire små uker denne våren. Men som Premier Leauge-spiller er han vant til den situasjonen Norge er i: Snu sorg til glede på kort tid.

- Ikke bare jeg, alle er vant til det. Du kan ikke gå og tenke på et tap, sier Tessem og prøver å tenke minst mulig på at en ny fiasko definitivt sender Norge på trynet ut av VM.

- Du må vinne alle fotballkamper. Sånn er det. Jeg orker ikke å tenke på det er spikeren i kista hvis vi taper. Jeg er glad vi får sjansen til å vende det her, sier 29-åringen til Dagbladet.no.

Takket være skader og midtbanespillere som ikke vil ha flagget på brystet er Tessem ingen klar kandidat til å bli vraket onsdag. Norge har bare tre indreløpere til to plasser.

- Jeg må bare være ydmyk. Når du er med på å tape kan du ikke klage hvis du blir satt ut. Det er nok vanskelig for Semb, som har press på seg for å forandre, sier Jo om legger til at han ikke liker mediaoppmerksomheten rundt han, Tommy Svindal Larsen og Fredrik Winsnes på midten.

- Jeg er lei av å høre om folk som ikke vil spille. Klart det hadde vært greit å ha 40 landskamper. Men jeg synes vi jobbet bra sammen, selv om jeg er skuffet over at jeg ikke tikk til mer, sier Tessem.

- Alle trenger tid. Det som teller er hvor sultne vi er.