Tessem ble matchvinner

Jo Tessem har nesten ikke sovet i jula. I går kom Southampton-spilleren inn i det 72. minuttet, og ble matchvinner mot Sunderland.

- Jeg har hatt tre kamerater her på juleferie, så det er ikke blitt mye søvn de siste dagene, forteller 30-åringen til Dagbladet.

Men lange netter ser ut til å ha gjort susen for den tidligere Molde-spilleren. Mot Chelsea 2. juledag var han Southamptons beste på Dagbladets spillerbørs, og i går sikret han altså 2- 1-seieren hjemme mot Sunderland, etter at Tore André Flo hadde utliknet James Beaties 1- 0-ledelse.

Fikk skryt

- Nå sier kameratene at de skal flytte inn! De synes selvfølgelig at det er moro at jeg gjør det bra, sier Tessem, som fikk skryt av manager Gordon Strachan etter kampen.

- Jeg er kjempeglad på Jos vegne. Han var utrolig mot Chelsea, og gjorde en god jobb i dag. Han kunne ikke funnet et bedre tidspunkt å score sitt første mål på.

Tessem er glad for rosen fra sjefen sjøl, men kunne ønske seg belønning i form av mer spilletid.

- Jeg vil gjerne starte kamper. Strachan har brukt meg mye som innbytter, men jeg håper snart å få tillit i førsteelleveren, sier Tessem.

Ikke overrasket

Han er ikke overrasket over Sotons gode sesong.

- Jeg vet mange andre er det, men vi har mange veldig gode spillere, og vi er bedre trent enn de fleste andre. Derfor tror jeg vi også vil holde hele sesongen, og da kan det bli en god plassering, sier Tessem, som nå skal ut i to tøffe kamper mot Steffen Iversen og Tottenham.

- Vi møter dem først i serien 1. nyttårsdag og deretter i FA-cupen lørdag. Det blir viktige og tøffe kamper, men jeg har tro på at vi kan fortsette den gode formen, sier Jo Tessem.

PS: Claus Lundekvam spilte hele kampen for hjemmelaget, mens Tore André Flo kom inn kvarteret etter pause og scoret Sunderlands mål.

FÅR ROS: Jo Tessem blir skrytt opp i sky av Southampton-manageren.