Tessem truer pressen i brev

Jo Tessem krever i et ampert brev på Southamptons hjemmeside at engelsk presse slutter å spre falske rykter om at han er en bråkmaker. Ellers kan det bli bråk - helt inn i rettssalen.

Jo Tessem forteller at det var et oppslag i den engelske avisa Daily Mail som først utpekte ham som en av tre bråkmakere i klubben. For to uker siden ble så manager Strachan sitert i Daily Mirror på at Tessem, svenske Anders Svensson og franske Fabrice Fernandes sprer dårlige holdninger i troppen.

Siden har saken spredd seg til Norge og Sverige. Nå har Tessem tatt affære.

- Jeg ringte til Strachan og foreslo at vi skulle skrive et brev, sier Tessem til Dagbladet.

- Falske rykter

Det er et svært uvanlig virkemiddel å angripe pressen i et åpent brev. I brevet benekter Tessem, Svensson og Fernandes at det er noen form for konflikt i Southampton som angår dem. De krever også at ryktene om dette stoppes - ellers kan det bli reaksjoner.

- Vi prøver å stoppe disse falske og løgnaktige ryktene før det går over stokk og stein. Et brev på nettet er den beste måten å gjøre det på. Disse artiklene har stemplet oss på en måte som ikke er positiv. Jeg ønsker ikke å ha på meg at jeg er en som skaper trøbbel, sier Tessem.

Helt til slutt i brevet trues det med reaksjoner. Dette kan være alt fra rettslige reaksjoner til boikott.

- Dette er noe klubben ønsket å ha med, sier Tessem.

Vil vekk

Tessem innrømmer at han ikke kommer godt overens med Strachan, som har varslet sin avgang som manager etter sesongen. Tessem har bare fått to kamper denne sesongen. Men det er veldig langt fra å være uenig med sjefen til å være illojal mot arbeidsgiveren.

- Føler du at noen er ute etter å skade deg med disse ryktene?

- Det har jeg absolutt ingen peiling på, sier Tessem som for ei tid tilbake ga klubbledelsen beskjed om at han ønsker seg bort fra klubben for å få mer spilletid.

Lyn har sendt et tilbud på rundt 2,5 millioner kroner, og er enige med Tessem om de personlige betingelsene. Men det spørs om dette holder.

- Markedet er vanskelig. Dessuten får vi nå ny manager, den sjette for meg her i klubben. Da vet jeg fra før at alle starter med blanke ark igjen, sier Jo Tessem.

IRRITERT: Southamptons Jo Tessem har sett seg lei på at aviser sprer falske rykter om at han er en bråkmaker. - Vi prøver å stoppe disse falske og løgnaktige ryktene før det går over stokk og stein, sier Tessem til Dagbladet.