Tester brasse

I går morges kom brasilianeren Leandro Soares (21) til Vålerenga. Seinere i uka lander Kathari og Didodane fra Marokko. Oslo-klubben flommer snart over av lykkesøkende fotballspillere. - Den siste tida har vi hatt opp mot 50 forespørsler i uka fra agenter, sier sportslig leder Jostein Johannesen.

Men i VIF er alle velkommen til å prøve seg. Brassen Leandro Soares var først ute av det som kan se ut til å være spennende utenlandske navn.

- Da brasilianeren kom i går, var han døgnvill. Leandro har bra nærteknikk, men er ingen Carlos. Det så vi på skuddtreningen, sier Vålerengas assistenttrener Geir Bakke til Dagbladet.

Anvendelig

- Leandro har spilt venstre back, men også ving hjemme i Brasil. Han er anvendelig som ei potet, men umulig å vurdere før vi får sett ham i spill, sier Bakke.

Merittlista så langt forteller om et 60-talls kamper på toppnivå i Brasil, for ikke ukjente Botafogo.

Anvendelig er også marokkanske Kathari, som spilte de siste 20 minuttene som offensiv midtbanespiller da Marokko slo Algerie 2- 1 i den afrikanske VM-kvalikken søndag kveld.

- Han lander trolig først onsdag kveld,og er klar til trening torsdag, sier sportslig leder i VIF, Jostein Johannesen, til Dagbladet.

Ikke desperate

Fredag skal hans landslagskollega Mustafa Didodane være treningsklar. Sistnevnte var spissreserve i troppen til Marokko søndag, men fikk ikke spille.

- To afrikanere, og en brasse. Er dere desperate i VIF nå?

- Nei, brasilianeren ba sjøl om å få vise seg fram. Vi henter bare de to afrikanerne hit. Terskelen for å få kontrakt er høy.

- Men dere glemmer ikke regelen om at dere bare kan bruke én ikke EU/EØS-spiller av gangen.

- Nei, det er derfor jeg har denne jobben, ler Johannesen.

<B>VIF-BRASSE:</B> Brasilianeren Leandro Soares var på sin første Vålerenga-trening i går.