Tester spiss fra PSV

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg vurderer å kjøpe den islandske spissen Eidur Gudjohnsson (19) fra PSV Eindhoven. Han vil til RBK for å bli frisk etter snart to år på skadelista.

17 år gammel spilte han 18 seriekamper og flere kamper i Mesterligaen for PSV. Barcelona, Feyenoord og Schalke 04 har allerede vært i kontkakt med Gudjohnsson. Denne uka prøvespiller han for Rosenborg. Han kom til Trondheim søndag og blir i første omgang fram til torsdag for grundige undersøkelser hos Rosenborgs legeteam. Med udiskutabel fysikk hadde ikke trener Trond Sollied nølt i det hele tatt:

- Han bør forsvare en plass rent sportslig, sier Trond Sollied.

Barcelona trodde det samme om Gudjohnsson som Trond Sollied, men rygget da PSV klasket prislappen på forhandlingsbordet:

40 millioner kroner.

Nå nærmer imidlertid Gudjohnsson seg et kupp.

- Kontrakten med PSV går ut til sommeren, opplyser agent Lars Petter Fosdahl.

Da kan Rosenborg få ham gratis.
- Vi får se hva vi kan gjøre for ham denne uka. Så får vi se om det blir kontrakt, sier Trond Sollied. Gudjohnsson har debutert for Islands A-landslag, og er sønn av landslagsspilleren Gudjohn Thorvaldsson (37) - fortsatt aktiv i svenske Vrebro.

Ser man på den lave skadefrekvensen i Rosenborg de siste tre åra, er det lett å forstå ham, sier Fosdahl.
Etter ankelbruddet har Gudjohnsson hatt to operasjoner for å fjerne brusk. Den siste tida har han slitt med en udefinerbar betennelse oppover leggen. Fra å være en av Europas mest ettertraktede unggutter, har han rast ned til en deprimert tilværelse på trimsykkelen i en nederlandsk kjeller - aleine. Vekta har gått opp. Han ligger minst 7- 8 kilo over matchvekt.

Gårsdagens trening med Rosenborg var Gudjohnsson første med ball på seks måneder.