Testes i dag

Jakob Ingebrigtsen (18) tester formen mandag etter virusinfeksjonen, og i løpet av tirsdag blir det klart om han stiller i torsdagens DL-stevne i Stockholm.

VIRUS: Jakob Ingebrigtsen har slitt med virusinfeksjon den siste tiden. I løpet av tirsdag får vi vite om han stiller i Stockholm på torsdag. Foto: Soeren Stache/dpa / NTB scanpix
VIRUS: Jakob Ingebrigtsen har slitt med virusinfeksjon den siste tiden. I løpet av tirsdag får vi vite om han stiller i Stockholm på torsdag. Foto: Soeren Stache/dpa / NTB scanpixVis mer

Toppidrettssjef Erlend Slokvik snakket med pappa Gjert Ingebrigtsen sist lørdag, og da gikk rapportene ut på at den yngste av løperbrødrene fra Sandnes var i god bedring.

- Det er nok en sjanse for at han er med i Stockholm, sier Slokvik til NTB.

Jakob Ingebrigtsen skulle egentlig ha sesongdebutert i Trond Mohn-lekene i Bergen 22. mai, men et forkjølelsesvirus gjorde at det ikke ble noe av.

Jakobs eldre brødre Henrik og Filip Ingebrigtsen skal også delta i Diamond League-stevnet i Stockholm.

Henrik Ingebrigtsen løp 1500 meter på 3.40,23 og endte på 6.-plass i belgiske Oordegem lørdag. Der skulle opprinnelig både Jakob og Filip også ha løpt. Filip Ingebrigtsen valgte å stå over fordi han heller ville forberede seg maksimalt inn til stevnet i Stockholm. Jakob sto over i Belgia grunnet det nevnte viruset. Det gjenstår å se om Jakob er klar igjen torsdag.

Filip Ingebrigtsen ble nummer to med 3.43,00 under Trond Mohn-lekene 22. mai.