Saul Alvarez testet positivt for clenbuterol etter å ha spist forurenset kjøtt

Testet positivt etter å ha spist forurenset kjøtt

Saul «Canelo» Alvarez har levert en dopingprøve med spor av det forbudte stoffet clenbuterol. Forurenset mexicansk kjøtt skal være årsaken.

TESTET POSITIVT: Saul Alvarez testet positivt etter å ha spist forurenset kjøtt. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP / AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AL BELLO
TESTET POSITIVT: Saul Alvarez testet positivt etter å ha spist forurenset kjøtt. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP / AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AL BELLO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dopingsaken kommer like før hans omkamp mot Gennady Golovkin.

Promotorselskapet Golden Boy Promotion har bekreftet dopingprøven ifølge Sky Sports , men mener det kommer som følge av forurenset kjøtt i Mexico. Promotorselskapet uttalte at «Canelo» Alvarez nå vil flytte sin treningsbase fra Mexico til USA for å unngå en lignende situasjon.

Clenbuterol benyttes av folk med astma og er klassifisert som et forbudt stoff av Verdens antidopingbyrå (WADA). Bruk av clenbuterol i kjøttproduksjon er blitt forbudt i Mexico, men det er mistanke om at det fortsatt er i utstrakt bruk.

Den mexicanske bokseren Erik Morales testet positivt på stoffet i forkant av hans kamp i 2013, mens fem spillere fra det mexicanske fotballandslaget i 2011 også ble tatt med stoffet i kroppen.

De ble senere klarert av WADA etter at også de skyldte på kjøttet.

Alvarez forbereder seg til å møte Golovkin i Las Vegas 5. mai, og han har sagt han vil ta en rekke frivillige dopingtester i forkant av kampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer