TUNGA RETT I MUNN: Sara Errani hadde litt av en forklaring på hvorfor hun testet positivt. Foto: Christophe Simon / AFP PHOTO /
TUNGA RETT I MUNN: Sara Errani hadde litt av en forklaring på hvorfor hun testet positivt. Foto: Christophe Simon / AFP PHOTO /Vis mer

Bisarr dopingunnskyldning

Testet positivt for doping - Skyldte på morens pasta

Sara Errani hadde en noe bisarr forklaring på den positive dopingprøven.

(Dagbladet): Den italienske tennisspilleren Sara Errani testet i februar positivt på det forbudte stoffet letrozole, skriver The Telegraph.

Utøveren, som tidligere var ranket som den femte beste i verden, men som nå ligger på en 98. plass, er utestengt i to måneder av det Internasjonale Tennisforbundet.

Men det kunne blitt en lengre pause fra tennis for Errani.

Forklaringen

Stoffet hun testet positivt på, er kjent for å stimulere til økt vekst av muskelvev hos kvinnelige kroppsbyggere. Det skal hun ha fått i seg etter å ha spist tortellini hos moren i Italia.

For det stoffet primært brukes til, er behandling av brystkreft. Og det er dette som er Errani sin forklaring på hvorfor hun testet positivt.

Errani sin mor har slitt med kreft i mange år. Hun tar piller som inneholder stoffet letrozole. Pillene har hun i en eske på kjøkkenbenken.

Det hører også med til i historien at når moren skal ha ristet ut en pille av boksen, kom det ofte to istedenfor en. Dette skal ha skjedd mens moren lagde tortellini til Errani. Noe som igjen resulterte i den positive dopingprøven.

Det Internasjonale Tennisforbundet trodde på Errani sin forklaring, og kombinert med at hun ikke har noen tidligere forseelser, fikk hun dermed redusert straffen til to måneder.

Spansk biff

Det er ikke første gangen mat er hovedargumentet mot en positiv dopingprøve.

Den spanske syklisten Alberto Contador testet positivt på det forbudet stoffet Clenbuterol i 2010 utgaven av Tour de France.

Clenbuterol står på dopinglista fordi det kan ha en effekt på kroppens evne til å frakte oksygen. Ergo et yndet stoff for dem som driver med utholdenhetsidrett.

Contador skyldte på lagets kokk. Han hadde nemlig servert biff på hviledagen. Biffen som var importert fra Spania skal ikke ha vært rent, og skal i følge Contador ha forårsaket den positive dopingprøven.

Contador mistet seieren i 2010 utgaven av Touren og resten er historie.

Ufødt tvilling

Og når det kommer til historie, så skorter det ikke på fantasifulle unnskyldninger fra utøvere som er tatt for snuskeri.

Tidligere lagkamerat av Lance Armstrong, Tyler Hamilton, ble tatt for bloddoping i 2005. Det ble funnet to forskjellige typer av røde blodlegemer i en dopingprøve.

Amerikaneren forklarte det hele med at han hadde en ufødt tvilling. Tvillingen skal ha dødd i livmoren, og med det gitt Hamilton stamceller som produserte en annen type røde blodlegemer, skrev The Guardian i 2005.

Forklaringen var mildt sagt for tynn og Hamilton ble utestengt.