Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Testet positivt for EPO under Paris-Nice

Fransk 32-åring suspendert.

SUSPENDERT: Remy Di Gregorio. FOTO: Tim De Waele
SUSPENDERT: Remy Di Gregorio. FOTO: Tim De Waele Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Rémy Di Gregorio er suspendert etter å ha testet positivt for EPO. Ifølge det internasjonale sykkelforbundet avleverte franskmannen en positiv dopingprøve 8.mars under årets Paris-Nice. Delko-Marseille-rytteren har dermed ikke muligheten til å konkurrere mens saken behandles hos UCIs antidopingenhet, CADF.

Di Gregorio ble gjenstand for målrettet testing, basert på informasjon fra det franske antidopingbyrået AFLD, som igjen samarbeider med den franske etat for miljø og offentlig helse, OCLAESP.

Testen ble tatt etter den 5. etappen i Paris-Nice og viste spor av darbepoetin. Stoffet er kjent under sitt kommersielle navn Aranesp, og er en videreutviklet versjon av EPO.

Som Cofidis-rytter i 2012 ble Di Gregorio gjenstand for et politirazzia, før han sluttet seg Delko Marseille i 2014. Politimyndigheten gjorde på hotellrommet hans beslag av ulike preparater som senere viste seg å være lovlige. Etter at saken hadde blåst over besluttet Di Gregorio å legge opp, men ombestemte seg da tilbudet fra Delko-Mariselle kom på bordet.

Franskmannen åpnet årets sesong oppløftende. Først med å sikre seg klatretrøya i Etoile de Besseges, en etappeseier i Tour de la Provence og en sterk tredjeplass på tredjeetape i Paris-Nice.

32-åringen har tidligere syklet for Astana og FDJ.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!