BEDYRER SIN USKYLD: Luca Paolini.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BEDYRER SIN USKYLD: Luca Paolini. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Testet positivt for kokain. I natt brøt han stillheten

Luca Paolini.

(Dagbladet): Det slo ned som en bombe i går kveld da det ble kjent at Katjusja-rytter Luca Paolini hadde testet positivt for kokain under Tour de France. Italieneren måtte dermed pakke sakene og forlate rittet, og risikerer å bli sparket fra det russiske laget.

Paolini stilte seg uforstående til den positive testen, og hans teori skal være at han har fått det i seg via flaske eller glass. I natt beklaget han seg overfor fansen, lagkameratene og de andre i feltet gjennom åtte meldinger på Twitter:

- Jeg må bare beklage. Jeg har alltid trodd på doptesting, fordi det gjør sporten mer troverdig. Jeg vil forholde meg stille og finne ut av problemene. Jeg vet det er et dårlig tidspunkt, også på grunn av den intense mediedekningen. Jeg håper at mitt fravær ikke har noe å si for våre sjanser på et bra sluttresultat, skriver Paolini.

Paolini forteller også der at han ikke forstår hvordan han kan ha fått i seg stoffet, og vil jobbe for å renvaske seg. Kokain er ikke ulovlig utenfor konkurranse, men i konkurranse regnes det som ulovlig.

Italieneren er en av de aller viktigste brikkene i Katjusja-laget. Først og fremst i spurtopptrekkene for vår egen Alexander Kristoff, men også for lagkaptein Joaquim Rodriguez.

Les også: Kristoff: - At han skulle teste positivt på kokain hadde jeg aldri trodd

PS! Starten på dagens Tour de France-etappe er klokka 13.00. Rytterne er nå på vei inn i fjellene. Dagens etappe ender med at rytterne skal opp en tredjekategorisert stigning.