Testet skulderen på 26 mil lang treningstur

- Det er ikke verre enn jeg kan leve med, sier Boasson Hagen før Vuelta a España.

 BRAKK SKULDEREN:  Edvald Boasson Hagen brakk skulderen på den 12. etappen av årets Tour de France. Rudsbygdingen mener den nå er klar for Spania rundt som starter lørdag. Foto: AFP PHOTO / POOL / PASCAL GUYOT / NTB Scanpix
BRAKK SKULDEREN: Edvald Boasson Hagen brakk skulderen på den 12. etappen av årets Tour de France. Rudsbygdingen mener den nå er klar for Spania rundt som starter lørdag. Foto: AFP PHOTO / POOL / PASCAL GUYOT / NTB ScanpixVis mer

- Jeg ville ha en skikkelig langtur i kroppen før jeg reiste til Spania, så mandag la jeg ut på en treningstur på 26 mil. Den gjennomførte jeg i ensomhet på sju timer og 20 minutter. Det vil si at jeg hadde en gjennomsnittsfart på like i underkant av 35 km/t. Det viser at jeg er i greit slag, forteller Hagen til NTB på sin stillferdige måte.

Sky-rytteren er så å si 100 prosent klar etter skulderbruddet i Tour de France. Han gleder seg i alle fall til Vuelta a España, selv om han innrømmer at han fortsatt har litt vondt i skulderen som brakk like før mål på den 12. etappen i Touren.

Da lå Hagen i god posisjon langt framme i feltet, men en velt gjorde at rittet fikk en brå slutt for ham.

- Jeg kjenner meg litt sliten innimellom, men det går fort over. Selv om jeg også har litt vondt, er det ikke verre enn at jeg kan leve med det, sier friskusen fra Rudsbygd.

Raskt tilbake 26-åringen forteller at han kom seg overraskende fort tilbake etter skaden i Touren.

- Jeg var tilbake på sykkelen etter halvannen uke, men kunne nok satt i gang enda tidligere, hvis jeg hadde satt meg på «rulla». Jeg må vel kunne si at det gikk fort å komme tilbake igjen, forteller han.

Han valgte bevisst å ta det litt med ro de første dagene etter at skaden var oppstått. Det var ingen vits i å ta noen sjanser, for sølvvinneren fra landeveis-VM i fjor har store ambisjoner også i år. Etter at han fikk Touren ødelagt, er VM det store målet.

- For meg blir det viktig å finne formen fram til VM, sier Hagen.

- Aldri hatt mer vondt Edvald Boasson Hagen innrømmer at han aldri har hatt så mye vondt som han hadde etter skulderbruddet på den 12. etappen i Tour de France.

- Det er ikke den første skaden jeg har pådratt meg som syklist. Tidligere har jeg brukket både tre ribbein og slitt med en akillesskade, men jeg har aldri hatt en skade som har gjort mer vondt enn skulderbruddet fra i sommer, forteller Hagen til NTB.

Han tror ikke velten han var innblandet i, som gjorde at han måtte bryte Touren i juli, kommer til å gjøre ham mer usikker eller redd på sykkelsetet.

- Selvsagt skal det bli litt spennende å se når jeg kommer på sykkelen i et stort felt igjen, men jeg tror nok jeg har lagt dette bak meg nå. Derfor føler jeg meg sikker på at jeg kommer til å kjøre på samme måte nå som før skulderbruddet. Jeg er i alle fall ikke blitt redd, sier Hagen.

- Nå vet jeg hvordan det er å bli skadet på denne måten. Det har gjort meg en erfaring rikere. Jeg får ta lærdom av det som skjedde og håpe å unngå slike uhell i framtiden, sier Sky-rytteren.

Friere rolle Sergio Henao blir kaptein på Skys lag i Spania, og det er sammenlagtseieren det skal kjøres for. Men i motsetning til Touren kommer ikke Hagen til å bli kjørt fram som kun hjelperytter, selv om han er innstilt på å måtte ta ansvar som «vannbærer» innimellom han også.

- Jeg kommer til å få en friere rolle, og vet jeg kommer til å få mine sjanser på enkelte etapper, sier han.

- Har du plukket ut spesielle etapper du vet du kommer til å gå for?

- Nei, så detaljert har jeg ikke studert løypekartet ennå. Det er en vurdering vi kommer til å gjøre når jeg er på plass i Spania, men jeg må innrømme det hadde vært moro å hevde seg i Vueltaen også, sier Hagen.

Han har etappeseirer fra både Giro d'Italia og Tour de France. Målet er selvsagt å plusse på med en etappeseier i den tredje av de store Gand Tour-rittene, Vuelta a España.

Starten går kommende lørdag med en 27,4 kilometer lang tempoprolog fra Vilanova de Arousa til Sanxenxo.

(NTB)